Meggyes pite

>> 2009. május 25., hétfő


Nagyon szerettem volna már egy blogot a receptjeimnek,ma végre elkezdtem.Hogy csak én nézem-e majd,vagy tán más is kiváncsi lesz rá-majd eldől.Mindenesetre nekem mindenképp jó egy helyen látni a sütiket.
Szóval ez a pite családi kedvenc,meggyel és cseresznyével is finom.Egyszer véletlenül szedret vettem elő a fagyasztóból és az is jó lett,de az uram szerint fanyarabb úgy!
Nos a recept:

Hozzávalók (-):
A töltelékhez:
4dkg főzős vanília puding
50-60 dkg meggy (fagyasztott is lehet)
10-12 dkg cukor
kis fahéj
A tésztához:
kis só
reszelt citromhéj
1 tojás
1-2 kanál tejföl
12 dkg porcukor
25 dkg Rama
fél csomag sütőpor
50 dkg liszt
Elkészítése: Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Tejfölből annyit, hogy nyújtható legyen. Betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük. A meggyet felrakjuk a cukorral és fahéjjal egy edénybe, takarékra. Közben a pudingot 2 dl vízzel kikeverjük, ráöntjük a meggyre és összeforraljuk pár percet. Ha a fagyasztott vagy friss meggy nem engedett volna elég levet, tehetünk még vizet hozzá. Kb. 5 dl legyen összesen. Ha kész, hagyjuk hűlni! A tésztát elfelezzük, illetve inkább kicsit nagyobbat veszünk az aljához. Kinyújtjuk, és előmelegített sütőben kb. 5-10 percig elősütjük. Csak, míg kifehéredik. Közben a maradék tésztát csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket és rácsosan befedjük. Tojássárgájával megkenjük. Kb 160 fokon 30-40 percig sütjük. Ha kivesszem és hűl egy kicsit én porcukorral szoktam meghinteni. Jó étvágyat hozzá!


2 megjegyzés:

Wise Lady 2009. május 28. 20:54  

Na ez a legszebb. Nekem ilyen egy igazi pite. Jó, hogy eszembe juttattad, már régen sütöttem.

Andi/cuki 2009. május 28. 21:07  

Ez tényleg finom.Olyan házi,jó pár éves a recept!

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP