Baracklekvár és prósza

>> 2009. július 10., péntek



Tegnapelőtt baracklekvárt főztem a'la Wise Lady és arra gondoltam kipróbálom vele a prószát. Igaz,ez nem az igazi kukoricaprósza a'la Duende, csak egy kefíres-lisztes változat, Szilvi kolléganőm receptje alapján, de finom ez is , ezért megosztom Veletek.

Hozzávalók:

3 doboz kefír,

1 tojás,

1 teáskanál só,

3-4 teáskanál cukor,

kb.30 dkg liszt,

Tetejére:

sűrű lekvár,dzsem(szilva a legjobb)

1 doboz tejföl (Alföldi)egy tojássárgájával összekeverve

Ezeket a hozzávalókat összekeverjük. A tésztának olyan sűrűségűnek kell lennie, mint egy piskótának. Kivajazott tepsibe töltjük és felváltva rakunk rá egy-egy kanál dzsemet és tojásos tejfölt.(Az az igazság, hogy én most egész darab félig megfőtt barackokat raktam rá. Attól féltem a barackdzsem nem elég sűrű. )Előmelegített sütőbe kb 170 fokra rakjuk és kb.30-30 perc alatt készre sütjük.

Tegnap torna közben azt ecseteltem a csajoknak,hogy milyen finom,ha úgy sikerül a prósza, hogy kivűl ropogós a széle és belül puha, amikor megjegyezték,hogy én mindig a sütés témánál kötök ki. Már kezdett rosszul esni, amikor is rögtön utána receptet kértek.:-) Szóval azért is szeretem a blogjaitokat olvasni, mert ilyenkor érzem, hogy nem csak én vagyok ilyen "fanatikus";mást is boldoggá tesz, ha valami finomat alkot a családjának vagy csak a maga örömére. Azután amikor jöttem hazafelé, kaptam egy sms-t, egy barátnőmtől, hogy milyen jól sikerült a kalács neki az útmutatásaim alapján és mennyi dícséretet bezsebelt nekem köszönhetően, úgyhogy azt hiszem csak tudnom kell mikor és kinek lendülök bele a receptek ismertetésébe.:-)

4 megjegyzés:

Wise Lady 2009. július 11. 12:49  

Á hát itt van! A lekvár milyen lett?

Andi/cuki 2009. július 11. 13:06  

Nagyon finom!A recepted alapján tettem hozzá citromlét,amit nem szoktam és így világosabb lett. Sajnos tegnap nem sütött a nap,ezért lehet, hogy nem annyira látszik. Ha tudom,hogy ma így ragyog a nap,mentettem volna meg prószát!
A citromlé szerintem az ízét is finomabbá tette!

szepyke 2009. július 11. 21:46  

Már tudom, hogy mi az a prósza!:D
Mindig tanul az ember. :D

Andi/cuki 2009. július 11. 22:00  

Talán egyszer Te is kipróbálod,ezt vagy az igazi kukoricásat?:-)És akkor szebb képet is láthatunk!:-)

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP