Keksztekercsek

>> 2009. augusztus 9., vasárnap

Vendégségbe mentünk , az ünnepelt kedvence a keksztekercsem, úgyhogy készítettem mindjárt egy dupla adagot,hogy jusson a mi fagyasztónkba is váratlan vendégeknek. Igaz, hogy már volt keksztekercses ajándék-süti, a blogon,de ezeket most többféleképp ízesítettem. Természetesen ezt az adagot lehet csökkenteni.,vagy csak sima vajkrémmel ízesíteni.
Hozzávalók 6-7 rúdhoz:

1 kg győri édes darált keksz,
40 dkg porcukor,
40 dkg vaj vagy margarin,
2 vaníliás cukor,
rum vagy aroma ízlés szerint,
kb 3 dl forró tej vagy kávé,
3-4 evőkanál kakaópor(Bonbonetti Arany kakaó),
Krém hozzávalói:
1 fagyasztott gesztenyepüré
1 puncspuding,
1 vaniliapuding,
1 csokipuding,
9 dl tej,
9 evőkanál cukor,
20 dkg vaj vagy margarin ,
20 dkg porcukor,
ízlés szerint még rum,vaníliás cukor, esetleg kávé, fahéj.
Összegyúrjuk a hozzávalókat.Ha száraz lenne és nem állna össze, lehet még hozzátenni kávét vagy tejet. Ha túl lágy akkor még kekszet.
Ezt a mennyiséget 6 részre szoktam osztani.Kinyújtom őket két sütőpapír között és megkenem valamilyen krémmel vékonyan. A krémeket a következőképp készítem:
A vajat vagy margarint összekeverem a porcukorral.
A pudingokat felfőzöm a 3-3 dl tejekkel és a 3-3 kanál cukrokkal. Ízlés szerint lehet hozzárakni fahéjat a csokishoz, vagy a puncs ízűhöz rumaromát, esetleg még vaníliás cukrot.
A gesztenyéhez, ha kiengedett, hozzákeverjük vajas cukros krém negyedét. a pudingokhoz szintén a többi negyedeket.
A kinyújtott kekszmasszát megkenjük vékonyan krémmel és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel őket, majd folpackba csomagolva a fagyasztóba lehet rakni , s amikor szükség van rá, meg lehet csokizni , vagy kókuszreszelékkel meghinteni.
Ennél a mennyiségnél nekem krémekből maradt még annyi, hogy raktam még hozzá kekszet és kókuszgolyókat is tudtam formázni, csak az már lemaradt a képről. Elég lett volna két fajta puding is.
Az az igazság ez kicsit időigényesebb,(azért is szoktam többet egyszerre) viszont az ára a mennyiséghez képest nem drága, de fele mennyiségből is elég sok lesz.
S ez az a süti , ami , ha jön egy váratlan vendég, vagy a család valami édességet enne, 10 perc alatt tálalható.

0 megjegyzés:

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP