Kinder-szelet

>> 2009. november 2., hétfő


Láttam több Kinder-szelet variációt, de úgy látom ezt a fajta Kinder-szeletet még nem készítette senki az általam olvasott oldalakon. Ha mégis, szóljatok, s belinkelem, ígérem.:-)) A süti nagy családi kedvenc, mióta megkaptam a receptet egy kedves ismerőstől, Bettitől. Leírom az eredeti receptet, s hozzáteszem azt is , amit én változtattam rajt.
Hozzávalók a tésztához:
2 tojás,
5 dekagramm margarin,vagy vaj
25 dkg cukor,
2 evőkanál méz,
2 evőkanál kakaó,
45 dkg liszt,
1 teáskanál szódabikarbóna,
esetleg pici tej,
A krémhez:
3 csomag főzős pudingpor(tejszínes,vagy vaníliás,vagy vegyesen),
10 dkg cukor,
1 púpos kanál liszt,
7 dl tej,
1 doboz tejföl(2 dl kb,)
20 dkg margarin,vagy vaj,
20 dkg porcukor
Tetejére:
tortabevonó csoki,
2 kanál olajjal,vagy vajjal gőz felett felolvasztva.

Utólagos megjegyzés:
A krémnél a vaj és porcukor mennyiségét már lecsökkentettem 15-15 dkg.-ra.

A tészta hozzávalóit gőz felett összefőzzük. Még melegen hozzáaadjuk a szódabikarbónás lisztet.
Elosztjuk két vagy három részre, és kinyújtjuk. Két sütőpapír között szoktam nyújtani, mert a méz miatt elég ragadós a tészta. Ha magasabb sütit szeretnénk, akkor három részre osztjuk kb. közepes tepsi nagyságúra, s úgy sütjük meg. Ha laposabbat, akkor két részre osztjuk és a gáztepsiben sütjük . A krém elég sok, három laphoz is elég.
Én azt tapasztaltam, hogyha adunk egy kis tejet is a tésztához, akkor nem kell megvárni a másnapot a szeleteléssel, egyébként egy nap, mire összeáll. Tehát előmelegített kb.170 fokos sütőben 7-8 perc alatt megsül. Sütőpapíron sütöm, amit gyorsan le is veszek, mert utána kemény lesz a tészta.
A krémhez összefőzzük folyamatosan kevergetve a pudingokat, a lisztet a tejjel.
Még melegen hozzákeverjük a tejfölt is.
A margarint is alaposan kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingos krémhez adjuk apránként. Én kevesebbet szoktam egyébként a vajból.Kb 10 dkg-ot . Elosztjuk a krémet a lapokon, tetejére csokimázt rakunk.
Nagyon finom krémes-mézes ízhatású süti. Elkészítettem már csokipudinggal is és vegyesen is.
Minden családi ünnepen sütöm, mert kiadós is, és lehet variálni ízlés szerint a különböző ízű pudingokkal. Nálunk mindenhogyan ízlik.:-))


10 megjegyzés:

sedith 2009. november 4. 13:55  

Valóban, így nem ismertem!:) Nekem is van egy Kinder-szelet-receptem, de az sem ilyen. :) Finom lehet!:)

Süti Bazár 2009. november 4. 14:37  

Nem ismertem én sem. Köszi szépen, mentettem. Gyönyörűséges!! :))

egycsipet 2009. november 4. 14:45  

Most készülök Zsuzsit sütni, annak majdnem ugyanez a receptje. :)) Felénk tipikus ünnepi sütemény, a mézes-krémes párja.

Chef Viki 2009. november 4. 15:35  

Ezt a verziót nem ismertem!

Viszont - szívesen lemeóznám :-))

Wise Lady 2009. november 4. 16:12  

Én is jövök meózni! Hát köszi, ezt fel fogom használni én is, (de valószínű, hogy csak két lapot sütök, és közé a krém, mert utálok lapokat sütni.)

Belly 2009. november 4. 16:18  

Nálunk is Zsuzsi-szeletként ismert.Finom.

Andi/cuki 2009. november 4. 20:37  

Köszi szépen,gyertek, lehet meózni!:-))
Kb 3 éve kaptam a recit,addíg nem is mertem lapokat sütni,azt hittem nagyon nehéz.De azóta már az uramat is megleptem többször hatlapos tortával.
Nem ismertem a Zsuzsi nevet,de én ezt már punccsal is és karamellpudinggal is próbáltam.Nekem a csak csokis változat a kedvencem,de a puncs-csokival is jó,vagy a tejszín-csoki.
Tényleg finom mind. Bettinek nagyon hálás vagyok a receptért:-))

fekatalina 2010. december 12. 21:43  

KEDVES ANDI-CUKI!ünnepre szeretném megsütni a KINDER-SzELETET. Azt szeretném kérdezni, hogy muszály gőz fölött fözni, csak csupán összekavarva nem ,,müködne,,? Nehezen merek hozzáfogni az elkészitéshez, sütöttem már lapokat, de a deszkára ragadt sokat kinlódtam vele és sajnos elég vastagok lettek a lapok.Imádok sütni de nincs siker-élményem! Várom megtisztelő válaszodat. KÖSZI!! KATALINA

Andi/cuki 2010. december 13. 9:02  

Kedves Katalina! Megpróbálok alapos lenni. A gőz felett azért kell, hogy a cukor elolvadjon, a mézzel, s a vajjal együtt. Lehet egy lábosban leégne.A lapok ragadósak, de ha lisztezed a kezed, tudsz vele bánni. Ezt az adagot három részre osszad, mindegyiket s egy belisztezett sütőpapírra rakjad, s a tésztát is enyhén lisztezd be, majd rakjál erre is sütőpapírt, úgy könnyen tudod nyújtani. Előmelegített sütőben, szintén sütőpapíron nagyon hamar megsül.Ha megsütöd, kemény lesz a méztől, de a lapokat bekrémezve egy nap után bepuhul. Ha reggel sütöm, s este szelni szeretném, akkor rakok egy kis tejet a tésztához, mert egy másik ehhez hasonló sütinél láttam ezt a hozzávalót.Remélem segíteni tudtam.
Esetleg próbáld meg Ünnepek előtt fél adaggal, hogy addigra tuti sikerüljön. De, ha van kérdésed, nyugodtan írj, s ha akarod telefonos segítséget is nyújtok!:-))
protarandi@gmail.com

Baticzky 2011. október 22. 19:32  

Koszonom a receptet,nagyon jol sikerult.Es hasznos tippek is vannak.

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP