Epres pite

>> 2010. június 9., szerda

Azt a bizonyos bogkezdő pitémet készítettem el eperrel. Nagyon finom lett, bár egy kicsit több cukrot tettem hozzá, mert az idén nem lett olyan édes az eper. De ez a pite az eperrel is nagyon finom lett, igaz, a tészta széle most nem a legszebben sikerült. A recept egy régebbi Nők Lapjából való. A tésztamennyiség tepsibe való, s ezért nekem maradt belőle egy kevés, de fagyasztható, igaz a tojás miatt max. egy hónapig szoktam ott tárolni.

A töltelékhez:
2 főzős vanília puding
50-60 dkg eper (fagyasztott is lehet)
kb. 15 dkg cukor
kis fahéj
A tésztához:
kis só
reszelt citromhéj
1 tojás
1-2 kanál tejföl
12 dkg porcukor
25 dkg Rama
fél csomag sütőpor
50 dkg liszt
Elkészítése: Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Tejfölből annyit, hogy nyújtható legyen. Betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük. Az epret felrakjuk a cukorral és fahéjjal egy edénybe, takarékra. Közben a pudingot 1-2 dl vízzel kikeverjük, ráöntjük az eperre és összeforraljuk pár percet. Ha a fagyasztott vagy friss eper nem engedett volna elég levet, tehetünk még vizet hozzá. De ha leves nagyon az eper, akkor vegyünk ki belőle, s azt keverjük ki a pudingporral csomómentesre, majd tegyük vissza. Kb. 5-6 dl legyen összesen. Ha kész, hagyjuk hűlni! A tésztát elfelezzük. Kinyújtjuk, formába tesszük, és előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük. Közben a maradék tésztát csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket és rácsosan befedjük. Tojássárgájával megkenhetjük. Kb 160 fokon 30-40 percig sütjük.

13 megjegyzés:

Dia 2010. június 9. 8:49  

De klassz! Mint minden pite...

Bianka 2010. június 9. 8:50  

Nagyon szépséges lett

Andi/cuki 2010. június 9. 8:59  

Köszi csajok, tényleg fincsi volt.:-))

Wise Lady 2010. június 9. 10:14  

Nagyon jól néz ki! Kár, hogy elfogyott, mi már hiába nyújtjuk a tányérkánkat.

egycsipet 2010. június 9. 10:54  

Hú, de guszta lett! :)

Unknown 2010. június 9. 12:49  

Andi, dobj egy e-mailt légy szíves a nemisbeka@yahoo.com-ra, köszi!

Belly 2010. június 9. 13:42  

Ki törődik a szélével,amikor annyira guszta!

Chef Viki 2010. június 9. 13:47  

Hmmmmmmmmmmmmmm, de szuper...

mandy tarragon 2010. június 9. 14:31  

Nagyon guszta, a leírás alapján pont olyan állagú lehet a krém, amit nagyon szeretek :)

Andi/cuki 2010. június 9. 16:00  

Köszi Wise Lady, azért csak nyújtogasd, keresek Neked rá valamit!:-))
Köszi egycsipet!:-))
Dobtam béka!:-))
Köszi Belly, azért lehetne tökéletesebb, de siettem!:-))
Ahogy mondod Viki, ahogy mondod!:-D
Köszi Mandy, Te is készítettél már?

Andi 2010. június 9. 21:18  

De nagyon szép!

Gizi 2010. június 9. 22:32  

Nagyon guszta!!! Kérhetnék egy szeletkét, na persze házhoz szállítással??:))

Andi/cuki 2010. június 10. 15:49  

Köszi csajok, robogok, igenis!:-))

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP