Sonkás-krumplis lángos

>> 2010. október 31., vasárnap

A minap a szemem megakadt a "Vidék íze" című újságon. Belelapoztam, és igazán használható recepteket találtam benne. Ez a sonkás lángos is megragadott első látásra. Nem csalódtam, nagyon finom lett.
Hozzávalók:

1,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
1 teáskanál cukor,
2 közepes krumpli,
40-50 dkg liszt,
2 tojássárgája,
1 tk. só.
15 dkg füstölt sonka,
15 dg reszelt sajt,
3 dl tejföl,
olaj a sütéshez
Egyedül az számomra rejtély, hogy miért pont 3 dl tejföl kell a recepthez. Nálunk elfogyott hozzá egy nagy.
A tej egy részét meglangyosítjuk belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belerakjuk, felfuttatjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, megfőzzük, és még forrón áttörjük. Összedolgozzuk a lisztet, a tojássárgájával, sóval, felfutott élesztővel, s annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, majd a végén hozzáadjuk a közben megdarált sonkát is.
A tésztából cipót formálunk és kelesztőtálba rakjuk. Mikor duplájára kelt, egy kilisztezett deszkán ujjvastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti darabokat szaggatunk belőle. Kézzel kihúzogatjuk, és a deszkán még 10-15 percig pihenni hagyjuk. Bő, forró olajban pirosra sütjük, majd tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

14 megjegyzés:

Raindrop 2010. október 31. 13:49  

Juj...
Kérek!
Tejföl+fokhagyma+sajttal. :)

egycsipet 2010. október 31. 14:35  

Hű, nagyon guszta! Én is kérek, úgy jó lesz, ahogy Raindropnak! :D

Andrea 2010. október 31. 14:52  

Akkor már a harmadik is maradhat ugyanolyan ;-). Nagyon csábítóóóó...

Tücsök Bogár 2010. október 31. 15:05  

Én pedig csatlakoznék negyediknek :) !

Andi/cuki 2010. október 31. 16:06  

Hoppá, a fokhagymát nem is írtam, pedig a tejfölbe van reszelve, küldöm!:-))
Oké egycsipet, rendelés felvéve!:-))
@ndre@ jöhetsz Te is!:-))
Tücsök Bogár, még pont idejében!:-))

Bianka 2010. október 31. 19:01  

Atya-gatya ez isteni :)))

Gizi 2010. október 31. 20:59  

Húúúúú,de szuper, én is kérek!!!
Az anyukám mindig tett főtt krumplit a lángosba,régebben én is, de manapság már teljesen elfelejtettem. :)

Ildy 2010. október 31. 21:46  

Remek, imádom a lángost, főleg így, tejföllel. Nagyon guszta!
Én is a Vidék ízéből vettem egy töltött lángos receptet. Hasznos újság:)

Kiskukta 2010. november 1. 8:12  

Hú de guszta, nagyon fincsi lehet, de gyanítom, hogy már én lemaradtam róla:(

Wienermädel + Co 2010. november 1. 13:24  

Hello, Andi, ein schönes Rezept - liebe Grüsse

Chef Viki 2010. november 1. 20:09  

Őrület :-)))

Nem pont ilyet, de egész hasonlót szedtem ki 5 perce a sütőből :-DD Enyimben nincs sonka :-)

Belly 2010. november 2. 0:55  

De...de....dee....megenném....
Gonosz vagy,hagyod hogy itt csorogjon a nyálam a nagy magyar éjszakában és hiába cuppanok rá a képernyőre NEM kapok semmit:-)
Irtó jól néz ki.
I love lángos:-)

Andi/cuki 2010. november 2. 9:16  

Köszi Bianka, az volt!:-))
Köszi Gizi, igen az én mamám is tett,de nekem is az újság juttatta eszembe!Viszont feltétlenül próbáld ki a sonkával is:-))
Ildy, köszi!:-)) Mivel volt töltve?
Virslivel, és gombával már próbáltam.
Köszi Kiskukta, az utolsó a Tiéd, oké?:-))
Danke schön Wienermädel+Co!Es ist sehr nett von Dir!
Szuper Viki! Sütőben is lehet?:-))
Belly, esküszöm nem direkt volt, egyébként én is csorgattam Nálad tegnap a sok almásodnál!:-))

trinity 2010. november 7. 1:17  

Sonkával vagy anélkül-mindig jöhet:)))

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP