Gesztenyés krémes

>> 2010. november 7., vasárnap

A süti megint Papp Emesétől van, egy tavaly őszi Nők Lapja Konyhából. Bár egy kicsit most átírtam. Ugyanis nem tudom Emese mekkora tepsit használt, s leveles tésztából is a csomag pontosan mennyi dkg, mindenesetre én megdupláztam minden hozzávalót, s a vaníliakrém helyett pudingot kevertem ki vajjal. Nagyon finom, nagyon krémes.:-)

Hozzávalók:
1 csomag mirelit leveles tészta ( nálam 50 dkg)
50 dkg gesztenyemassza,
10 dkg vaj,
4-5 evőkanál rum, vagy aroma,
+kb 5-6 dkg porcukor
(minden eredetileg feleennyi volt a receptben)

2 csomag vaníliapuding,
5 dl tej,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
1 vaníliás cukor, vagy 1 evőkanál kivonat
(Ez 1 hidegen kevergető vaníliakrém és 3 dl tej helyett)

2 doboz babapiskóta
a mártásához:
2 dl meleg tej,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál rum,
(ez is feleennyi volt)
esetleg tojás a kenéshez,
porcukor a szóráshoz

A leveles vajastésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A vaníliakrémet kikeverjük a tejjel, illetve a pudingot felfőzzük a tejjel, s hűlés után hozzákeverjük a közben alaposan kikevert vajas porcukorral. A gesztenyemasszát burgonynyomón áttörjük, hozzáadjuk a rumot, majd alaposan kikeverjük a vajjal, esetleg egy kis cukorral.
A sütőt előmelegítjük, 180-200 °C fokra. Egy liszttel megszórt deszkán a leveles tésztát kettévágjuk, kinyújtjuk, s mindkét téglalapot villával megszurkáljuk, s egy közepes tepsiben megsütjük. Az egyiket, ahogy kivesszük négyzetekre vágjuk, ez lesz majd a teteje.
A kihűlt, egészben hagyott lapot megkenjük a gesztenyemasszával. A babapiskótákat a tejes-cukros-rumos keverébe mártogatjuk, majd a gesztenyemassza tetejére helyezzük, kicsit bele is nyomkodjuk. Erre rásimítjuk a vaníliás krémet, majd rárakjuk egymás mellé a tésztalapból vágott négyszögeket. Ezeket is óvatosan rányomjuk. 2-3 óra hűlés után, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. Tetejét porcukorral megszórjuk.



11 megjegyzés:

Bebedores do Gondufo 2010. november 7. 14:17  

Very good blog.

Belly 2010. november 7. 14:23  

Ez nagyon,nagyon ,nagyon durván jól néz ki!

családi tűzhely 2010. november 7. 15:46  

Nagyon guszta!

Jade 2010. november 7. 17:36  

Andi, ez is gyonyoru!

trinity 2010. november 7. 21:57  

Már a FB-on is kinéztem magamnak! :-)Nagyon jóóóóóóóóóó!!!!!

Ms. Poppy 2010. november 7. 23:01  

Kell nekem este hozzád jönni látogatóba... Most piszokul esz a fene, hogy neked van ilyen finomságod, nekem meg nincs, pedig úgy, de úgy imádom a krémest!

Andi/cuki 2010. november 8. 9:24  

Thanx Bebedores do Gondufo, this is kind of you!:-))
Köszi Belly, durván krémes, igen!:-))
Köszi családi tűzhely!:-))
Jade, nagyon kedves vagy!:-))
Tirinity,köszi:-)) FB? FBI???Ezt megmagyarázhatnád igazán!:-))
Esküszöm nem direkt volt, Ms. Poppy, de én Nálad meg állandóan csorgatok, nem csak este! Pl az a múltkori pihekönnyű túrós táskád, vagy a tökös kenyérkéd!:-))

Bianka 2010. november 8. 9:39  

Imádom, nagyon finom

Dia 2010. november 8. 9:58  

Régóta vágyakozom gesztenyés süti után!

Wise Lady 2010. november 8. 11:09  

Jaj ez merénylet. Gesztenyés, irtó jó ötlet!

Andi/cuki 2010. november 12. 10:48  

Köszi csajok, Nektek is!:-))

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP