Mandarinos joghurtszelet

>> 2010. december 15., szerda


Abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy a Kifőztük csapat engem is felkért, hogy küldjek egy receptet a Kifőztük Karácsony adománygyűjtő számához. Ahhoz, hogy valaki segítsen a rászorulókon nem kell mást tenni, mint letölteni egy szabadon választott összegért a recepteket, s ezután a Magyar Élelmiszerbank segítségével az összeg eljut a legszegényebbekhez. Aki letölti, az hozzájut a 115 blogger résztvevő karácsonyi receptjéhez. Köszönjük, hogy segítesz!

Az én receptem ami belekerült a szokásos joghurtszeletem karácsonyiasítása, s egy kis túró hozzáadása. Kollégáim, családom már kóstolta, de a receptet titokban tartottam idáig.:-)

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj,vagy margarin
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a joghurtos-túrós krémhez:

  • 9 dl ( 2 nagy) natúr joghurt
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg cukor (ízlés szerint lehet kicsit több, vagy kevesebb)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 1,5 csomag (37 gramm) Horváth Rozi féle zselatinpor
A tetejére:


  • 5-6 db mandarin
  • 4 dl mandarinlé
  • 1 nagy (25 gramm) Horváth Rozi féle zselatinpor
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kibélelünk egy nagyobb tepsit sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval, 5 kanál- egyesével hozzáadagolt cukorral- kemény habbá keverünk. A tojássárgájákat a maradék cukorral, puha margarinnal, vagy vajjal alaposan kikeverjük.
A liszthez hozzátesszük a sütőport. A kikevert tojássárgás-margarinos-cukros krémhez lyukas fakanállal, óvatosan elkezdjük adagolni felváltva a sütőporos lisztet és a tojáshabot. A masszát a tepsibe tesszük, s kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Kibélelünk egy közepes (kb 25cm * 35cm) tepsit folpackkal, majd a megsült, kihűlt, méretre vágott tésztát belerakjuk.
A krémhez a joghurtot folyamatosan kevergetve felmelegítjük a cukorral, zselatinnal. Nem kell forrnia. Ha felolvadt a cukor, s a zselatin is, beletehetjük a túrót, s a citromhéjat is, majd alaposan elkeverjük. Itt rakhatunk bele apróra vágott mandarint is . A krémet a tésztánkra öntjük, s kb 1 órára a hűtőbe tesszük.
A tetejéhez a zselatint a mandarinlével összekeverjük, felmelegítjük. Míg kocsonyás állagúra hűl, a mandarinokat karikára szeljük, héját lehúzzuk, s kirakjuk vele a süteményünk tetejét, majd a megfelelő állagúra hűlt zselatint ráöntjük.

9 megjegyzés:

Ditta tortái 2010. december 15. 20:37  

Nagyon szépen elkészítetted,finom sütemény ,én is szoktam hasonlókat készíteni

Mézigörl 2010. december 15. 21:03  

Gyönyörű! Isteni lehet?! :-)

Ritmus 2010. december 15. 21:06  

Ez nagyon jó lehet, mostanában rákattantam a narancsos-mandarinos cuccokra! És szép is!

mariam 2010. december 15. 21:23  

Nagyon mutatós, biztos finom lehet! :-)

Wise Lady 2010. december 15. 22:50  

Olyan gyönyörűek a színek is!

Bianka 2010. december 16. 9:17  

Mesés, nagyon finom lehet

Chef Viki 2010. december 16. 10:07  

Még ránézni is boldogság :-)

Mónika 2010. december 17. 19:41  

Csodás!

Liza 2010. december 17. 22:08  

Istenien néz ki, finom süti!

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP