Kakaókrémes bukta + Pink díj

>> 2011. augusztus 17., szerda

Kaptam egy díjat Marikától, igaz már korábban, de most szeretném neki megköszönni. A díj szabálya szerint 10 újonnan felfedezett blogot kellene a díj mellé ajánlani, de ahogy láttam, már körbement a díj, így én most csak Marika 2 blogját ajánlom. Az egyiken van vegyesen mindenféle információ szobanövényekről, díjakról, receptekről, mindenféléről. A másikon csak receptek vannak, ahonnan én most egy csoki(kakaó)krémes-kifli receptjét hoztam el, amit Marika kiflibe tett, én viszont buktába. Nagyon-nagyon finom, érdemes kipróbálni. Köszönet érte!:-)
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
2 db tojássárga
10 dkg cukor
3 dl tej
2 dkg élesztő
0,35dl olaj
Krémhez:
5 dkg vaj
5 dkg cukor
3 dkg liszt
pár csepp rum aroma
1 egész tojás
2 kanál kakaó
Kenéshez: vaj
Először a krémet készítjük el. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, s a tűzhelyen folyamatosan kevergetve takaréklángon összefőzzük, majd rögtön le is kapcsoljuk, s hűtöben kihűtjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros-meleg tejben. Ezután a többi hozzávalóval is összedolgozzuk, puha tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük. Ha megkelt, a gyúródeszkára borítjuk, majd kb. fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, s 6-7 cm-es négyzetekre szeljük. A közepére egy teáskanálnyi kakaókrémet teszünk, feltekerjük, a végeit behajtjuk. Egy olajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket szorosan, hogy felfelé tudjon majd csak a bukta nőni. Tetejét olvasztott vajjal megkenjük, még 15 percig kelesztjük. Gőzös sütőben, kb.170 fokon, kb. fél óra alatt megsütjük.
















4 megjegyzés:

Kati 2011. augusztus 17. 21:21  

Nagyon szeretem a buktát, kakaókrémmel még nem próbáltam, de ha te azt mondod finom, a következőt én is azzal készítem.

Marika 2011. augusztus 26. 0:50  

Andi, én köszönöm a "reklámozást" ! :) Az utóbbi időben csak keveset foglalkoztam a blogommal, így a kedvenc blogokat sem követtem igazán. Valamiért felfigyeltem erre a buktára, valószínű azért is, mert az utóbbi hetekben én is kétszer sütöttem, de kakaós változatban még nem próbáltam.
Nagyon kedves vagy! Így utólag kicsit lelkiismeret furdallásom van, mert nem írtam oda, hogy a krém receptjét Pici Jucitól kaptam, úgyhogy igazából őt illeti a dícséret!
Ami pedig a buktáidat illeti, nagyon guszták!!!

Anazar 2011. augusztus 31. 16:15  

Nagyon szeretem a fissen sült bukta illatát!

Andi/cuki 2011. szeptember 9. 15:44  

Köszönöm szépen!:-))

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP