Barackos.vaníliakrémes csónakok

>> 2011. szeptember 7., szerda

A receptet a Príma Konyhában láttam meg. Igaz, csigának volt elkészítve, ám én kipróbáltam csónakként, s nem panaszkodott senki.:-)
Hozzávalók a tésztához:
4 dkg élesztő,
kb. 2,5 dl langyos tej,
3 evőkanál kristálycukor,
25-25 dkg finomliszt és rétesliszt,
1 mokkáskanál só,
1 kisebb citrom héja,
15 dkg vaj,
1 tojás,
egy marék mazsola (nálam ez elmaradt)
A tészta formázásához:
liszt,
A töltelékhez:
1 csomag főzős vaníliapuding,
4 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
3 ek. kristály cukor,
8 db sárgabarack (nálam csak 4 barack, mert cikkekre szeltem)
10 dkg sárgabaracklekvár
A tepsi kibéleléséhez:
sütőpapír
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, egy kiskanál cukrot szórunk bele, felfuttatjuk.
A liszteket összekeverjük, majd a többi hozzávalót is hozzátesszük, s kelt tésztát dagasztunk.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, a pudingporból a cukrokkal tejjel, pudingkrémet főzünk. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, téglalappá nyújtjuk, s ha csigákat szeretnénk, akkor feltekerjük, 16 szeletre vágjuk. Ezután sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsire rakjuk, kis mélyedéseket nyomunk bele, pudingkrémmmel megtöltjük, s barackokat rakunk rá. A csónakhoz a téglalap alakúra nyújtott tésztát négyzetekre vágjuk, pudinggal megkenjük, felcsavarjuk, hosszában bevágjuk, úgy, hogy a szélén kb.egy-egy centi maradjon, mint Limaránál itt majd barackcikkeket rakunk rá. Újra kelesztjük a csónakokat, vagy csigákat kb. fél óráig. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve megforrósított baracklekvárral megkenjük .

7 megjegyzés:

Gizi 2011. szeptember 7. 23:00  

Nagyon guszta!!! Én sem panaszkodnék, ha küldenél belőle egy kis kóstolót.:)

Marika 2011. szeptember 7. 23:46  

Nalam is nyero, barmikor johet!!!!

Gerdi 2011. szeptember 8. 17:57  

Nagyon cuki! Én amúgy is őszibarack-rajongó vagyok.

Bianka 2011. szeptember 9. 13:46  

ÁÁÁÁá ez isteni, nagyon guszta

Andi/cuki 2011. szeptember 9. 15:43  

Köszi csajok!:-))Naná, hogy küldöm fénypostán!:-))

egycsipet 2011. szeptember 9. 20:08  

Jól néz ki nagyon! Elhiszem, hogy nem panaszkodtak, én sem tenném... :))

Judit 2011. november 18. 16:33  

Kedves Andi !
Gyengém a kelt, és a gyümölcsös, és a … és a ….:) minden ami süti.
Elkészítettem. Családom piszkos fantáziájú férfiai érdekes dolgokra asszociáltak, abban viszont egyetértettünk, hogy nagyon finom.

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP