Málnahabbal töltött házi ostyaroló

>> 2011. július 24., vasárnap

Köszönöm mindenkinek az érdeklődést, Kincső jól van. Éjszakákat átalussza, napközben sokat fenn van, igaz azért sütni hagy, csak a blogíráshoz nem volt ihletem idáig. Viszont most, a Nők Lapja Konyhában megláttam Papp Emese szederhabos ostyáját, amihez kedvet kaptam. Újdonság, mert még soha nem sütöttem ostyalapot, de már a csokis változaton gondolkodom, mert nagyon bejött ez a gyümölcsös változat is nálunk.
Hozzávalók kb.12-15 darabhoz:
A tésztához:
6 dkg liszt
2 tojásfehérje (ha kisebb a tojás, 3 kell, összesen 6 dkg)
6 dkg olvasztott Rama
6 dkg porcukor
A habhoz:
15-20 dkg szeder (vagy málna, vagy erdei gyümölcs)
fél csomag hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
nálam még porcukor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd elkezdjük kanállal adagolni, s kb.1 mm vastagságúra szétteríteni. Emese 6-8 cm-es köröket javasol, ám nálam nagyobbak lettek, s ezért nekem kevesebb lett belőle. Az ostyalapokat addig süssük, míg a széle elkezd barnulni. Egyesével kiszedegetjük, úgy, hogy rögtön egy fakanál nyelére tekerjük, hogy a roló-formát felvegye. Addig sütögetjük a rolókat, míg van a tésztából. Ha kihűlne nagyon a tészta, tegyük vissza a sütőbe, míg újra felmelegszik, s fel tudjuk tekerni. A hideg tejszínt flverjük habnak a habfixálóval. A szedret leturmixoljuk, majd a pudingprral besűrítjük. Emese nem ír cukrot, de én a málnához raktam 3 kanál prcukrot.. Végül a tejszínhabot is hozzáadjuk. Az elkészült gyümölcsös habot nyomózsákba tesszük, s az ostyarolókba töltjük.


Read more...

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP