Kakaókrémes bukta + Pink díj

>> 2011. augusztus 17., szerda

Kaptam egy díjat Marikától, igaz már korábban, de most szeretném neki megköszönni. A díj szabálya szerint 10 újonnan felfedezett blogot kellene a díj mellé ajánlani, de ahogy láttam, már körbement a díj, így én most csak Marika 2 blogját ajánlom. Az egyiken van vegyesen mindenféle információ szobanövényekről, díjakról, receptekről, mindenféléről. A másikon csak receptek vannak, ahonnan én most egy csoki(kakaó)krémes-kifli receptjét hoztam el, amit Marika kiflibe tett, én viszont buktába. Nagyon-nagyon finom, érdemes kipróbálni. Köszönet érte!:-)
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
2 db tojássárga
10 dkg cukor
3 dl tej
2 dkg élesztő
0,35dl olaj
Krémhez:
5 dkg vaj
5 dkg cukor
3 dkg liszt
pár csepp rum aroma
1 egész tojás
2 kanál kakaó
Kenéshez: vaj
Először a krémet készítjük el. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, s a tűzhelyen folyamatosan kevergetve takaréklángon összefőzzük, majd rögtön le is kapcsoljuk, s hűtöben kihűtjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros-meleg tejben. Ezután a többi hozzávalóval is összedolgozzuk, puha tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük. Ha megkelt, a gyúródeszkára borítjuk, majd kb. fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, s 6-7 cm-es négyzetekre szeljük. A közepére egy teáskanálnyi kakaókrémet teszünk, feltekerjük, a végeit behajtjuk. Egy olajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket szorosan, hogy felfelé tudjon majd csak a bukta nőni. Tetejét olvasztott vajjal megkenjük, még 15 percig kelesztjük. Gőzös sütőben, kb.170 fokon, kb. fél óra alatt megsütjük.
















Read more...

Cukkini kenyér

>> 2011. augusztus 15., hétfő

Kicsi lányom, Lilla keresztanyukája által sütött cukkinis sütit kóstoltuk meg egyik nap, s mivel nagyon ízlett, kaptunk receptet is, cukkinit is. Ma délelőtt el is készítettem. s bizony nálunk is kapós volt, mert ami a képen látszik sütimennyiség, összesen annyi maradt egy nagy tepsinyi adagból.:-) Egyébként a sütiben nem érezni a cukkinit, inkább a dió, s a fahéj dominál, holott egyikből sem sok van benn. Viszont a cukkinitől laza, könnyű. Őzgerinsütőben kenyér alakúra süthető.
Hozzávalók:
30 dkg cukor,
3 tojás,
35 dkg liszt,
40 dkg cukkini,
1 mk. szódabikabóna,
1 csomag sütőpor,
2 dl olaj,
1 mk. fahéj,
10 dkg dió apróra vágva,
+ Lillánál is , s nálam is még 1 ek. kakaó,
nálam még egy kis tej
Kibélelünk egy nagyobb tepsit, akár gáztepsit, sütőpapírral. A cukkinit meghámozzuk, félbevágjuk, magját kiszedjük, s lereszeljünk nagyobb lyukú almareszelőn.
A lisztbe beletesszük a sütőport, szódabikarbónát, a fahéjat, diót, s esetleg kakaóport.
A tojásfehérjét felverjük habnak 3 kanál cukorral jó keményre. A tojássárgákat kikeverjük alaposan a többi cukorral, olajjal. Ezt összekeverjük most már fakanállal, felváltva a lisztes keverékkel, a lereszelt cukkinivel, s a felvert fehérjéket is hozzáadjuk. Kis tejet én tettem hozzá, lazításképp. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon sütjük kb. 10 percig, majd amikor "feljön " a süti, közepesre mérsékeljük a hőmérsékletet, s további 20 perc alatt készre sütöm. Tálaláskor porcukrozhatjuk. Köszönet a cukkiniért, s a receptért.:-)







Read more...

Vaníliapudingos-őszibarackos pite

>> 2011. augusztus 3., szerda

Szintén Nők Lapja Konyha, s ugyancsak Papp Emese receptje. Egy nagyon finom vaníliás-krémes pitére esett most a választásom. Igaz, enyhén tovább sütöttem, mint kellett volna, de így is élvezhető volt.:-)
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg Rama sütőmargarin
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
1 tojás
(nálam még egy kanál tejföl)
A töltelékhez
5 dl tej
10 dkg cukor
1,5 csomag főzös vaníliás pudingpor
4-5 szem öszibarack
A tésztához a lisztet, a porcukrot és a sütőport egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és elmorzsoljuk a lisztes résszel. A tojást is hozzáadjuk, összegyúrjuk. Tejfölt is adtam hozzá, így könnyebben összegyúrható. A tészta nagyobb részét; kb. 2 harmadát. nagy lyukú reszelőn a pitesütőnk aljába reszeljük, majd eligazítjuk, s nyomkodjuk úgy, hogy az olodalára is jusson. Hűtőbe tesszük egy félórára, a megmaradt tésztával együtt, amit majd a tetejére reszelünk.
A pudingport összekeverjük a tejjel, cukorral, s kis lángon összefőzzük. Kihűtjük, esetleg egy tálcán, hogy hamarabb hüljön. Ha kihűlt, a tésztánkra öntjük, majd a barackokat nagyobb cikkekre vágva, legyezőszerűen a tetejére helyezzük. Ráreszeljük a maradék tésztát, s aranybarnára sütjük.





Read more...

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP