Málnás katicabogár torta Kincsőnek

>> 2013. június 11., kedd


Kislányom, Kincső kétéves lett. Mostanában énekelgetni kezdte az "Egyszer egy hétpettyes katicabogárká"-t, ezért egy ilyen tortával leptem meg. Szeret minden gyümölcsöt, s mivel már ehet;a málnás mellett döntöttem. Tulajdonképp a Kinder-szeletet málnásítottam a receptben. A marcipánt, fondant nem szeretjük, ezért természetes színezővel festett fehér csokit tettem rá, s arra került a barna csokis diszítés. A torta tetszett a kicsi lánynak, s ízlett mindenkinek, de Kincső legjobban a csokit szedegette le a katicáról.:-))
Hozzávalók a tésztához:
2 tojás,
5 dekagramm margarin,vagy vaj
25 dkg cukor,
2 evőkanál méz,
2 evőkanál kakaó,
45 dkg liszt,
1 teáskanál szódabikarbóna,
esetleg pici tej,
A krémhez:
3 csomag főzős pudingpor(tejszínes,vagy vaníliás,vagy vegyesen),
1 púpos kanál liszt,
7 dl tej,
40 dkg málna(fagyasztott)
1 doboz tejföl(2 dl kb,)
20 dkg margarin,vagy vaj,(itt most 10 dkg)
20 dkg porcukor
Tetejére:
15 dkg fehér csoki,
2 ek. olaj,
piros természetes ételfesték
5 dkg csoki,
1 kanál olajjal,vagy vajjal gőz felett felolvasztva.

A tészta hozzávalóit gőz felett összefőzzük. Még melegen hozzáaadjuk a szódabikarbónás lisztet. Összegyúrjuk. A hozzávalókat 4 részre osztjuk és kör alakúra  kinyújtjuk. Mérlegen szoktam lemérni, hogy egyforma tésztákat kapjak. Két sütőpapír között szoktam nyújtani, mert a méz miatt elég ragadós a tészta. Azt tapasztaltam, hogyha adunk egy kis tejet is a tésztához, akkor nem kell megvárni a másnapot a szeleteléssel, egyébként egy nap, mire összeáll. Tehát előmelegített kb.170 fokos sütőben 7-8 perc alatt megsül. Sütőpapíron sütöm, amit gyorsan le is veszek, mert utána kemény lesz a tészta.
A krémhez összefőzzük folyamatosan kevergetve a pudingokat, a lisztet a tejjel. Hozzáadjuk a málnát is. Ha összeforrt, lekapcsoljuk.Még melegen hozzákeverjük a tejfölt is.
A margarint is alaposan kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingos krémhez adjuk apránként. Én kevesebbet szoktam egyébként a vajbó 10 dkg-ot . A málna miatt a cukor mennyiségét meghagytam, de ez ízléstől függ.Elosztjuk a krémet a lapokon, s a torta oldalán is. A tetejére nem teszünk, mert oda csoki kerül. A fehér csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük a színezőt. Mikor kezd dermedni, a katica szemének, szárnyának, pöttyeinek kis vájatokat szedünk ki, hogy majd ide rakjuk a barna csokit, s az ne folyjon el. Megvárjuk míg megdermed, s a barna csokival kitöltjük a helyeket.

Read more...

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP