
Amit most választottam tőle, az az egyik kedvencem a Sacher torta.
Hozzávalók
A tésztához:
14 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
5 tojás,
14 dkg csokoládé,
13 dkg kristálycukor,
15 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
5 dkg darált dió
A bevonáshoz:
25-30 dkg baracklekvár,
15 dkg (ét)csokoládé,
2-3 evőkanál étolaj,
néhány szem egész dió
A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd a tojások sárgáját is hozzáadjuk, tovább keverjük.
A 14 dkg csokit gőz felett felolvasztjuk, majd nem forrón a vajas részhez keverjük.
A lisztet, sütőport, diót elkeverjük, s az 5 tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
A csokis részt óvatósan a felvert tojásfehérjéhez adjuk, majd finoman a lisztes-diós részt is beleforgatjuk. Emese 20 cm átmérőjű formában javasolja megsütni, de nekem 26 cm-esben sült, s nem lett nagyon lapos így sem. A tésztát előmelegített sütőben kb 170 fokon sütjük, de 20 perc után kicsit lejjebb vesszük, s még 15-20 percet sütjük. Ha megsült, langyosra hűtjük.
A baracklekvárt felforrósítjuk, s a keresztbe kettévágott tortalapot megkenjük, majd a külsejét is körbekenjük. Hűtőbe tesszük, majd másfél óra után bevonjuk, a vízgőz felett olajjal elkevert, megolvasztott csokival. Mielőtt megdermedne a csoki, dióval kidíszíthetjük a tetejét.

Nagyon szeretem ezt a tortát. Gyönyörű lett.
VálaszTörlésEzt a tortát már többször elkészítettem én is a Nők Lapja Konyha receptje alapján. Bátran ajánlom mindenkinek. :)
VálaszTörlésCsodaszép lett a tortád! Szerencsés, aki megkóstolhatta.:)
VálaszTörlésLoptam egy perecet a tetejéről, talán nem vette észre senki.:P
Köszönöm Mónika,aranyos vagy!:-))
VálaszTörlésIgen Anikó, szerintem is szuper a recept!:-))
Köszi Ms. Poppy, vegyél még kettőt, de szívesen adnám a sütit is!:-))
Csodásan néz ki nagyon finom lehet
VálaszTörlésNagyon szép lett,isteni finom torta!:)
VálaszTörlésNagyon szép lett!
VálaszTörlésEz megint egy költemény :-)
VálaszTörlésA pereces díszítéstől teljesen készen vagyok! Akár ebéd előtt is bevállalnék egy szeletet :-)
Óóóó, köszönöm a receptet, már nagyon rég kerestem egy jó Sacher-tortát!
VálaszTörlésKöszi Bianka, tényleg az!:-))
VálaszTörlésEttem már szárazat, szerintem azokban nem volt ennyi lekvár, úgyhogy ne sajnáljátok!:-))
Köszi Ditta, igen nekem is kedvencem!:-))
Köszönöm családi tűzhely!:-))
Viki, köszi, én is megenném most a kávém mellé is, de nagyon kapós volt, nem maradt!:-))
Szívesen Erinacea, én sem mertem másik receptnek nekiállni, már csalódtam párszor, de Emesében bíztam:-))
Gyönyörű lett, kérek!
VálaszTörlésKöszönöm,már hozom is!:-))
VálaszTörlés