A télen eltett narancslekváromat szerettem volna felhasználni egy sütihez. Egy piskótatekercset kentem meg vele, amire még túrót is tettem, egy kis vajjal, cukorral  elkeverve. Nagyon finomra sikeredett.Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás,
 - 6 kanál cukor
 - 6 kanál liszt
 - 2 kanál kakaóval,
 - kis sütőporral
 
A túrós krémhez:
- 50 dkg túró
 - 15 dkg vaj vagy margarin
 - 15-20 dkg porcukor
 - 1-2 citrom reszelt héja
 - 1 vaníliás cukor
 
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
 - 2-3 ek.olaj
 
Ezen kivűl:
- narancslekvár
 
A tojásfehérjéket csipet sóval, apránként hozzáadagolt cukorral keményre verjük.  Hozzáadjuk a tojássárgájákat, ezzel is keverjük, majd a sütőporos, kakaós  lisztet, részletekben, már óvatosabban adagoljuk hozzá. Sütőpapírral bélelt  nagyobb tepsibe rakjuk, majd kb. 170 fokon, 10-12 perc alatt készre sütjük. A piskótát sütőpapírba csavarva, időnként ki-be gurgatva kihűtjük. Elkészítjük a túrós krémet. A vajat alaposan kikeverjük a cukrokkal, citromhéjával, majd a krémesre tört túrót is hozzáadjuk. A közben kihűlt piskótát megkenjük a narancslekvárral, a túrót is rátesszük, felcsavarjuk, majd a vízgőz felett, pár kanál olajjal felolvasztott csokival bevonjuk. Egy-két óra hűlés után szeleteljük. 
Abban nem is kételkedem, hogy finomra sikeredett! Elég ránézni, aztán a hozzávalókat elolvasni...
VálaszTörlésNagyon-nagyon guszta
VálaszTörlés