Hozzávalók egy kisebb őzgerincformához:
2 kanál eper vagy puncspudingpor/50 Ft
3 darab tojásfehérje kemény habja /75 Ft
1,5 dl tejföl /80 Ft
1 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt /30 Ft
15 dkg Rama margarin /120 Ft
10 dkg cukor /24 Ft
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor /20 Ft
kakaópor
tetejére porcukor vagy csokimáz/200 ft
Elkészítése: A fele cukorral felverjük a tojásfehérjéket. A maradék cukorral kikeverjük a Rámát a tojássárgájákat és a tejfölt. Összekeverjük a liszttel és a felvert fehérjével. A tésztát 3 részre osztjuk. Az elsőbe 1 csomag vaníliás cukrot, a másodikba 1 evőkanál kakaót, a harmadikba 2 evőkanál rózsaszínű /puncs vagy eper / pudingport keverünk. Őzgerincformába öntjük egymás után. Alul a sárga, középen a barna, felül a rózsaszín.Először magasabb fokozaton,majd 10 perc után takarékon sütjük készre. Tortabevonót kenhetünk a tetejére. Egyszerű kevert süti, de fél óra alatt összekevertem és még fél óra volt , míg megsült.
Vicces nevű süti, finom lehet!!!
VálaszTörlésValami ilyesmit ettem gyerekkoromba valahol(legalábbis így nézett ki), ízlett, de sohasem tudtam hogy csinálták, majd kipróbálom.
VálaszTörlésEz egy egyszerű kevert süti,csak jópofa a "farok" miatt.Nekem legalábbis megtetszett,mikor láttam először unokatesómnál.Rögtön receptet kértem.
VálaszTörlés