2009. augusztus 7., péntek

Rókafarok

Váratlan vendégeink voltak megint, ezért egy nagyon gyors sütire volt szükségem. Eszembe jutott ez a rókafarok nevezetű, aminek nem tudom a kémiáját, hogy tulajdonképp, mitől is lesz a farok része, de hogy lesz, az biztos. Ettől érdekes.
Hozzávalók egy kisebb őzgerincformához:
2 kanál eper vagy puncspudingpor/50 Ft
3 darab tojásfehérje kemény habja /75 Ft
1,5 dl tejföl /80 Ft
1 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt /30 Ft
15 dkg Rama margarin /120 Ft
10 dkg cukor /24 Ft
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor /20 Ft
kakaópor
tetejére porcukor vagy csokimáz/200 ft
Elkészítése: A fele cukorral felverjük a tojásfehérjéket. A maradék cukorral kikeverjük a Rámát a tojássárgájákat és a tejfölt. Összekeverjük a liszttel és a felvert fehérjével. A tésztát 3 részre osztjuk. Az elsőbe 1 csomag vaníliás cukrot, a másodikba 1 evőkanál kakaót, a harmadikba 2 evőkanál rózsaszínű /puncs vagy eper / pudingport keverünk. Őzgerincformába öntjük egymás után. Alul a sárga, középen a barna, felül a rózsaszín.Először magasabb fokozaton,majd 10 perc után takarékon sütjük készre. Tortabevonót kenhetünk a tetejére. Egyszerű kevert süti, de fél óra alatt összekevertem és még fél óra volt , míg megsült.

3 megjegyzés:

  1. Vicces nevű süti, finom lehet!!!

    VálaszTörlés
  2. Valami ilyesmit ettem gyerekkoromba valahol(legalábbis így nézett ki), ízlett, de sohasem tudtam hogy csinálták, majd kipróbálom.

    VálaszTörlés
  3. Ez egy egyszerű kevert süti,csak jópofa a "farok" miatt.Nekem legalábbis megtetszett,mikor láttam először unokatesómnál.Rögtön receptet kértem.

    VálaszTörlés