Amiből nálam készült:
1 dl víz,
1 dl tej,
1 dl joghurt ,
10 dkg túró,
1 dl joghurt ,
10 dkg túró,
50 dkg liszt
2 tk. cukor
1 tk. só
2 gerezd zúzott fokhagyma
1/3 kocka friss élesztő,
2 tk. cukor
1 tk. só
2 gerezd zúzott fokhagyma
1/3 kocka friss élesztő,
kis hagyma, szalonna
Tetejére:
tojássárgája,
különböző magok
A szokásos módon kelt tésztát készítünk. Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, tejjel, vízzel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összedolgozzuk. Majd kelesztőtálban megkelesztjük kb.30 perc alatt. Ez idő alatt egy kis fej hagymát megpirítunk egy kis szalonnával, a fokhagymát pedig összezúzzuk. Ha megkelt a tésztánk, átgyúrjuk, majd tetszőleges formákat készítünk belőle.
A kifliket, s a többi formát is, mielőtt feltekerjük, megkenjük kis vajjal, vagy olajjal, amire rászórjuk a zúzott fokhagymát. Volt amelyik kapott egy kis hagymával sült szalonnát is. Sütőpapírral borított tepsin hagyjuk még kelni kb. 20 percig.
A tetejét tojássárgájával megkenjük,magokkal megszórjuk. Vagy szintén fokhagymás olajjal átkenjük. A sütőt előmelegítjük - aljában egy kis tálban vízzel - 180 fokra, s kb. 25 perc alatt megsütjük a kifliket. Aztán pedig hallgatjuk az elégedett hümmögéseket.:-))
És a túró?Kreatívkodtál te is látom:-D
VálaszTörlésÉs milyen volt a hagymás szalonnás?Nekünk nagyon bejött ez a péksüti.
Múltkor már egyszer a túró is bejött a péksütibe,azt hiszem szintéd Tőled volt.De Yasminnál is volt túrós pogi. A hagymás szalonnát meg pizzára is szoktam tenni,úgyhogy nem volt kérdés,mikor láttam Nálad!:-)) Sajnos szeretjük...
VálaszTörlésMég egy öra torna!:-))
Te Andi, nekem már arra sincs energiám, hogy a kalóriákat számoljam. Nem is teszem, jöhet egy kosárral a fincsi fokhagymásból :DD
VálaszTörlésJuj de jó lett! A forma is, az újítás is!!! Kalóriaszámlálás? Ugyan :-DDD
VálaszTörlésJó az új képed! Nagyon helyes vagy :-)
Aha Yasmine,nem vagy kispályás,rögtön egy osárral.:-DDDD
VálaszTörlésNaná,hogy küldök!:-))
Köszi Viki,nem számolom egyébként,csak tornázom,aztán meg vacsorázom:-DDD