2010. február 27., szombat

Málnás lasagne VKF!-re

A családi lasagnénkat mindig palacsintával készítem. Innen jött az ötlet, hogy legyen valami piros, de édes lasagne, hogy megfeleljen a Maimoni kiírásának. Málnásra gondoltam, ami végülis csak messziről hasonlított a darált húshoz, de azért a végeredmény nagyon-nagyon finom lett. Az uram javaslatára mascarponéval lazítottam a krémet, s egy kis citromhéjat is reszeltem hozzá.
Nagyon jó így együtt a málna mascarponéval. Nem ragozom, de mennyei.:-))
Hozzávalók a palacsintához:
40 dkg liszt
4 tojás
300 ml tej
szódavíz annyi, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk
kis olaj a sütéshez,
csipetnyi só
A krémhez:
50 dkg fagyasztott málna,
2 főzős vaniliapuding,
4 dl tej,
15-20 dkg cukor,
1 vanilíás cukor
1 doboz( 25 dg) mascarpone,
egy citrom héja,
Tetejére:
4 tojásfehérje,
15 dkg cukor
Kikeverjük a palacsintatésztát, megsütjük a palacsintákat.Serpenyőnagyságtól, vastagságtól függően 15-20 db lesz belőle.
A pudingokat felfőzzük a tejjel, cukrokkal,és beletesszük a fagyasztott málnát is. Kóstolgatjuk,s ízlés szerint teszünk bele még cukrot esetleg. Ha összeforrt, lekapcsoljuk, s belekeverjük a mascarponét, s a citrom héjét is. Elkezdjük egy sütőpapírral bélelt közepes nagyságú tepsibe rétegezni. Először a palacsintákat, kb 3-4-et, majd jöhet egy adag krém. Kb. egyforma legyen a vastagsága a tésztáéval. Majd jöhet megint egy sor palacsinta,majd ismét egy adag a krémből. Addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalóink. Az utolsó réteg egy adag palacsinta legyen. Tetejére vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukorral jó keményre. Rásimítjuk a rakott palacsintánk tetejére,majd a legmagasabb fokozatra berakjuk a sütőbe kb. 5-10 percre. Addig, míg kicsit megbarnul, s megkeménykedik. Ahogy hűl egy kicsit, már fogyasztható.



21 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós. Ügyes vagy!:))

    VálaszTörlés
  2. De jó lett!! Először azt hittem, hogy szögletes palacsintasütőt használtál :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jópofa. Ötletes és biztos finom

    VálaszTörlés
  4. Isteni!!
    A tetejét mind megenném!!!
    Na jó a többit is! :-)

    VálaszTörlés
  5. nagyon jó lett a végeredmény! nekem a málna-citrom párosítás is tetszik!

    VálaszTörlés
  6. :D Csúcs!
    Először néztem, hogy ez vajon mi lehet, meg hogy.
    Remek ötlet, nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik!Kár,hogy nem nekem jutott eszembe.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon kívánatos. Reszelt sajttal kell enni? :D

    VálaszTörlés
  9. Köszi Mónika, s az íze is finom!:-))
    Köszi lúdanyó,de jó,szögletes palacsintasütő:-DD
    Köszi Bianka,tényleg finom!:-))
    Köszi Andi,vegyél belőle,szívesen adom!:-))
    Köszi christaylor, tényleg kiemeli a citrom a málnaízt!:-))
    Köszi Raindrop, s ha színeztem volna,biztos "igazibb"lasagne lehetett volna,de nem akartam!:-))
    Köszi Mézeskalács,ugye milyen egyszerű?:-))

    VálaszTörlés
  10. Köszi Wise Lady, a tetején abban a fehérben már van sajt!:-DD Legközelebb egyébként a Te háziddal is kipróbálom,csak most én joghurttal akartam,de az uram hozta a mascarponét hozzá, hogy azzal próbáljam, s tényleg mennyei lett!:-))

    VálaszTörlés
  11. Fantasztikusan néz ki! Fincsi lehet!
    (Lecsöpögtetett tejföllel már csináltam málnás krémet, mindenkinek nagyon ízlett, szóval azzal is nyugodtan kipróbálhatod.)

    VálaszTörlés
  12. Köszi Kiskukta,tuti megpróbálom azzal is,köszi!:-))

    VálaszTörlés
  13. Szuper jól néz ki!!!! Nagyon ügyes vagy, és jól kitaláltad!!! Imádom a mascarponés sütiket, így ezt is imádnám!! Kár hogy ilyen messze vagy.:))

    VálaszTörlés
  14. Nagyon klassz Andi, jó ötlet és biztosan nagyon finom is lehetett.

    VálaszTörlés
  15. Nagyon ötletes lett, gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  16. Köszi Gizi,pedig megkínálnálak!:-))
    Köszi Kata,az volt!:-))
    Köszi egycsipet!:-))

    VálaszTörlés
  17. Andi, ez nagyon jó kis rózsaszín lasagne!:) Jópofa!:)

    VálaszTörlés
  18. Andi ez nagyon guszta lett :)) és az íze is fantasztikus lehet :) !!

    VálaszTörlés
  19. Köszi Szepyke,jó kis név a rózaszín is!:-))
    Köszi Krisztina,tényleg finom,legközelebb citromos piskótába töltve is kipróbálom!:-))

    VálaszTörlés
  20. Kérlek, nézz be a blogomba, vár ott rád valami :)

    VálaszTörlés
  21. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés