2010. április 24., szombat

Túrós pogácsák, perecek, csigák

Valami gyors sós kellett a bableves mellé, így a Horváth Ilona féle túrós pogácsára esett a választásom. Este összegyúrtam, délelőtt megsütöttem, a túrótól nagyon finom, lágy,
egyszerű pogi. A többi forma is ugyanebbből a tésztából készült.
Hozzávalók 1 adaghoz:
30 dkg liszt,
30 dkg túró,
30 dkg vaj, vagy margarin,
1 tojás,
1 teáskanál só,
Persze nálam két adag készült.:-)
A hozzávalókat a tojás kivételével összedolgozzuk, kétszer egymás után kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd egy cm vastagra kinyújtva apró pogácsákat szaggatunk belőle. Vagy tetszés szerint mást. Tetejét tojással megkenjük, s előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

8 megjegyzés:

  1. Formásak, szépek! Ezt a receptet én is kedvelem.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néznek ki. Azok a perecek tökéletesek

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ötletes a perec, csiga forma ebből a tésztából!
    Én is pont csigákat készítettem a bableves mellé, csak édeset:-)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Wise Lady!:-))Ugye a sok túrótól milyen lágy?
    Köszi Bianka,azért lehetne szebb!:-))
    Köszi Liza, most néztem,hát a Tiéd százszor nagyobb,nagyon guszta!:-))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jópofa figurák!!! Szeretem a túrós pogácsát, kérlek fuvarozzál nekem pár darabot.:))

    Kérlek nézzél be hozzám, vár ott rád egy meglepi.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm csajok!:-))
    Igen kérem,jövök Gizi!:-))

    VálaszTörlés
  7. Uhh, de jó receptet ez.
    Ilyeneket gyűjtök, és ezt még nem ismertem.
    Én tuti a pereceket enném először, az volt a jelem az oviban. :D

    VálaszTörlés