
A recept tulajdonképp ugyanaz, mint akár itt,
http://www.gabojsza.hu/2007/11/sikerlt.html?fbclid=IwAR0V5c-YmwUyw9AIgUhFkB7-SKBlWu4rfwNUKfrTQ7WXUPzYqMoliyA8Wtg
de kb. feleannyi a hozzávaló:
30 dkg liszt
3 dl víz
1/2 csomag szárított élesztő
1 tk só
Este összekevertem a kenyér hozzávalóit, (semmi dagasztás:-), aztán reggel egyszer áthajtogattam, letakartam, s még félóráig kelesztettem, majd betettem egy sütőpapírral bélelt formába, amit belehúztam egy sütőzacskóba, s ezt b 240 fokra előmelegített, gőzös sütőbe toltam. Fél óra után levettem a sütőzacsót, s még kb 20 percig sütöttem. Nagyon finom kis kenyérke lett belőle, már két egymás utáni reggel megsütöttem. Vigyázat vele, függőséget okozhat!:-))
Egy szuper videó róla:
https://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU
Gyönyörű lett, Andi! És ugye milyen fincsi? :))
VálaszTörlésÉn zsömlét sütöttem tegnap, nagyon finom az is.
VálaszTörlésIgen, tényleg függőség lehet belőle, egy időben én is rendszeresen ilyet sütöttem, bírom nagyon a héját. :)
VálaszTörlésCsoda guszta hamit produkáltál, kolbász, paprika, hagyma, friss kenyér - más nem is kell!
Köszi Yasmine, most kerestem meg Nálad, mert én akkor lemaradtam róla:-((Istenien néz ki a Tiéd is!:-))
VálaszTörlésMacus, és a zsömi is DNK?
Köszi egycsipet, tudod :meg kell adni a módját!:-))
Úgy felhajtanám az abrosz négy sarkát és már vinném is :)
VálaszTörlésEz az abrosz már üres Mandy, a fotózás után negyedóráig tartott!:-)) De a következő a Tiéd!:-))
VálaszTörlésNálunk is nagy kedvenc !!!!
VálaszTörlésOlyan ez a kenyér mint Georg Cloony , soha nem megy ki a divatból :)!
Nagyon klassz lett!! Így ahogy van, már jöhet is, még ilyen későn is bevállalnám, úgy megkívántam. Én is szemeztem vele Gabinál, és szombaton sütöm meg, a bográcsban készülő paprikás krumpli mellé.
VálaszTörlésTetszik! Holnap ki is próbálom!
VálaszTörlésNa, tessék, mindig lecsúszom... Kénytelen leszek én is csinálni :)
VálaszTörlésHa időd engedi egyszer próbáld ki a 90 perces zsemlét is :)))
VálaszTörlésAz egész összeállítást meg szeretnám kóstolni. Friss kenyér, kolbász gyilkos képek
VálaszTörlésKöszi Krisztina, igazad van, az őszes halántékal kapcsolatban, köszönöm az ötletet, meg is sütöttem!:-))
VálaszTörlésRoberta, thank you for your kidness!:-)) I'm sorry, I don't speak Turkish.:-))
Jaaj, Gizi, itt csorog a nyálam, mennyi paprikást sütöttünk gyerekkoromban a hegyen bográcsban!:-)) Teljesen más az íze!:-))
Várom a Tiéd Wise lady!:-))
Mandy Téd is várom!:-))
Bianka, köszi, finom volt tényleg az egész, úgy ahogy volt!:-))