2010. május 29., szombat

90 perces zsemlecipók

Pár napja készítettem el életem első DNK-emet, vagyis dagasztás nélküli kenyeremet, a Latsia-féle DNK-t, amikor is L. Krisztina bíztatott a 90 perces zsemlék elkészítésére. Szuper ötlet volt Tőle!:-))Egyből ráharaptam. :-)Az elnevezést azért változtattam meg, mert nekem állagra inkább egy finom cipóra hajaz. S hozzáteszem egy nagyon finomra, ezért köszönet érte neki, s az első posztolónak, Mademoiselle-nek is!:-))
Nem változtattam a hozzávalókon, idemásolom Krisztinától a receptet:
- 750 g liszt bl-80-as
1 ek szárított élesztő
- 2,5 tk só
- 500 ml víz
- 100 ml tej/ joghurt, kefir /
- 1 ek méz
Elkészítése:
Összekeverjük előbb száraz anyagokat, majd a folyékonyakat, és utána a kettőt
is összekeverjük. 90 percig 30 fokon kelesztem. Mivel nálam nincs pontos hőfok, ezért a nyitott, takarékra vett sütő mellett kelesztettem. Majd kb.240 fokra előmelegítjük
a sütőt, az aljába egy tálkába vizet teszünk . A ragacsos tésztából lisztes
kézzel zsemle nagyságú darabokat tépkedünk, és minden darabot 2szer hajtogatunk.
Ezután sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük. Ebből a mennyiségből 8-10 lesz, de ez
a zsemle nagyságától változó. 20 percig sütjük.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon csinosak a cipócskáid :))))

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon guszták, de azt megkérdezhetem, hogy a lisztből mennyi kell, mert az mintha lemaradt volna :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Wise Lady!:-))
    Köszi Krisztina az ötletet, paprikás krumpli mellé isteni volt!:-))
    Andi, küldöm!:-))
    Köszönöm perek,bocsánat, siettem!:-))

    VálaszTörlés
  4. Hú, de szépek!!!! Kénytelen leszek ezt is megsütni.:)))

    VálaszTörlés
  5. Szépségesek! Ideje nekem is megsütnöm... :)

    VálaszTörlés
  6. Köszi csajok, próbáljátok ki, nem csalódtok!:-))

    VálaszTörlés