Ilyenkor nyáron rengeteg gyümölcslevest eszünk. Mindenféle variációban készítettem már. A legjobban az ananászos-málnás ízlett a családnak, ezért kipróbáltam egy pohárkrémet ezzel az ízesítéssel. Nem csalódtam; egy nagyon finom, frissítő krémet kaptam végeredményül.
Hozzávalók:
1 dobozos ananász ( friss híján):kb. 40-50 dkg,
kb 3 dl ananászlé
kb.3 dl tej,2 vaníliapuding,
kb. 3 kanál cukor,
20-30 dkg málna,
esetleg pár babapiskóta
Az ananászt összetörjük, vagy daráljuk. Felrakjuk a levével együtt a takarékra a tűzhelyre. Kb. negyedórát főzzük. A tejet kikeverjük a pudingokkal, s ezt is hozzátesszük. Attól függ a mennyiség, hogy ki mennyire folyósan szereti. Ezzel a mennyiséggel nem folyós. Hozzátesszük a cukrot, megkóstoljuk. Az ananászlében már volt cukor; ezért, ha valaki friss gyümölcsből készíti; még tegyen hozzá. Ha összeforrt, le is kapcsolhatjuk. Kelyhekbe rakunk egy kis málnát, erre ananászkrémet, majd a tetejét szintén málnával díszítjük. Ez a mennyiség nekem 4 kisebb kehelyre volt elegendő.
Fincsi! Én is kérek (mert megérdemlem :D)
VálaszTörlésNagyon jó.Szeretem az ananászt is és a málnát is.
VálaszTörlésWise Lady, küldöm az egyiket!:-))
VálaszTörlésBelly, tényleg jó így együtt!:-))
Jaj de király!
VálaszTörlésViszem a negyedik kelyhet :-)
Köszi Viki, Tiéd!:-))
VálaszTörlésÁÁÁ csúcs :)
VálaszTörlésKérhetek, vinném most magammal a strandra
Van jégakud? Már adom is, parancsolj!:-))
VálaszTörlés