2010. július 10., szombat

Ananászkrém kánikulára


Ilyenkor nyáron rengeteg gyümölcslevest eszünk. Mindenféle variációban készítettem már. A legjobban az ananászos-málnás ízlett a családnak, ezért kipróbáltam egy pohárkrémet ezzel az ízesítéssel. Nem csalódtam; egy nagyon finom, frissítő krémet kaptam végeredményül.
Hozzávalók:
1 dobozos ananász ( friss híján):kb. 40-50 dkg,
kb 3 dl ananászlé
kb.3 dl tej,
2 vaníliapuding,
kb. 3 kanál cukor,
20-30 dkg málna,
esetleg pár babapiskóta
Az ananászt összetörjük, vagy daráljuk. Felrakjuk a levével együtt a takarékra a tűzhelyre. Kb. negyedórát főzzük. A tejet kikeverjük a pudingokkal, s ezt is hozzátesszük. Attól függ a mennyiség, hogy ki mennyire folyósan szereti. Ezzel a mennyiséggel nem folyós. Hozzátesszük a cukrot, megkóstoljuk. Az ananászlében már volt cukor; ezért, ha valaki friss gyümölcsből készíti; még tegyen hozzá. Ha összeforrt, le is kapcsolhatjuk. Kelyhekbe rakunk egy kis málnát, erre ananászkrémet, majd a tetejét szintén málnával díszítjük. Ez a mennyiség nekem 4 kisebb kehelyre volt elegendő.



7 megjegyzés:

  1. Fincsi! Én is kérek (mert megérdemlem :D)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó.Szeretem az ananászt is és a málnát is.

    VálaszTörlés
  3. Wise Lady, küldöm az egyiket!:-))
    Belly, tényleg jó így együtt!:-))

    VálaszTörlés
  4. Jaj de király!

    Viszem a negyedik kelyhet :-)

    VálaszTörlés
  5. ÁÁÁ csúcs :)
    Kérhetek, vinném most magammal a strandra

    VálaszTörlés
  6. Van jégakud? Már adom is, parancsolj!:-))

    VálaszTörlés