
Hozzávalók:
1, 5 liter tej,
10 kanál cukor,
kis só,
2 vaníliás cukor, vagy kivonat,
5 tojás,
3 ek. liszt,
30-40 dkg málna
A tejet feltesszük a tűzre, s amíg felforr, felverjük az 5 tojásfehérjét csipet sóval, s 5 kanál cukorral, vaníliás cukorral. A tejet takarékra tesszük, kanállal galuskákat teszünk a fehérjéből bele.. Kb 1 percig főzzük egyik oldalát, majd óvatosan átfordítjuk, s a másikat is. Vigyázni kell, mert kicsit nő, hagyni kell helyet. Rárakjuk egy tányérra, ahonnan majd a lecsöpögött tejet visszarakjuk. Ha kész, a tojássárgájákat kikeverjük a maradék 5 kanál cukorral, liszttel, s ezt folyamatosan kevergetve a forró tejben visszatesszük a tűzre. Mikor már sűrűsödik, a málnát is belerakjuk, majd ha besűrűsödött le is kapcsoljuk. Rárakjuk a habgaluskákat, hűtőben alaposan lehűtjük, s még lehetőleg aznap, de legkésőbb másnap elfogyasztjuk.
Nagyon szeretem a madártejet, így még nem ettem, de gondolom, hogy isteni.
VálaszTörlésIsteni lehetett, micsoda jó ötlet málnával készíteni. Rendeltem volna egy adagot, persze házhoz szállítással, de látom már lekéstem.:(
VálaszTörlésA madártej mindig-minden mennyiségben jöhet! De a málna is!
VálaszTörlésÉn jól behűtve kértem volna.
VálaszTörlésIgazán nagyokat nyeldesek. isteni
VálaszTörlésSzuper ötlet!
VálaszTörlésCsajszi, ez valami őrületes ötlet!
VálaszTörlésBár itt teremne az asztalomon valami csoda folytán :-))
Köszi Mónika, így még én sem ettem, de hálisten finomságos lett!:-))
VálaszTörlésKöszi Gizi, tudod málna-fanok (is) vagyunk!:-))
Köszi Dia, igazából én kiskoromban nem ettem meg, csak mióta van az anyósom!:-))
Wise Lady,szívesen is adtam volna!:-))
Köszi Bianka, az volt!:-))
Köszi Ottis, s ha készítenél a málna miatt kell a több cukor mindenképp!:-))
Köszi Viki, tudod arra gondoltam, ha mégse lesz ugyanolyan finom, mint az anyósomé, akkor a málnára fogjuk!:-))
Nagyon szeretem a madártejet,málnával még nem ettem,csak kókuszost.Na,az is finom.
VálaszTörlésDe ez is az lehet{ett:-)}