Már előre mentegetőznöm kell, de az az igazság, hogy melegen vágtam el a kalácsot, hogy még hamar le tudjam fotózni, ezért nem a legszebb, de ajánlom megsütésre, mert nagyon finom.
Hozzávalók:
Kelt tészta:
60 dkg liszt,
2 dl tej,
2 dl joghurt,
3 dkg élesztő,
1 kanál cukor,
1 tojás,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál só
Töltelék:
50-60 dkg gomba,
1 fej hagyma,
só, petrezselyem, bors,
2 kanál liszt,
kb 1,5 dl tej,
2 piros színű paprika, vagy darált paprika
20 dkg sajt( trappista)
Lekenéshez:
1 tojás
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral. A többi hozzávalót is kimérjük, majd elkezdjük dagasztani. Mikor már ruganyos, sima a tészta, kelesztőtálba tesszük, s a duplájára kelesztjük.
Míg kel, a hagymát, s a gombát befűszerezzük, összepirítjuk. Ha megsült, teszünk rá 2 kanál lisztet, elkeverjük, pár percig pirítjuk, majd felengedjük annyi tejjel, hogy kenhető állaga legyen. Összeforraljuk, s lekapcsoljuk.
Miután megkelt a tészta, 6 részre osztjuk. s egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra.
Mindegyiket sorban megkenjük a gombás krémmel, megszórjuk az apró kockára vágott paprikával, vagy darált paprikával(anyukámnak hála:-)), megszórjuk egy kis reszelt sajttal, feltekerjük, s hármasával összefonjuk.
A sütőt előmelegítjük, a kalácsokat sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk. Ha újból a duplájára kelt, tojással lekenjük, betesszük gőzös sütőbe, s kb. 40 perc alatt, 170 fokon készre sütjük.
A tetejét tejjel megkenhetjük a végén, hogy puha maradjon. Egy tartalmasabb leves után tökéletes második fogás.
Nem is tudok mi írni, mert elájultam :)))
VálaszTörlésAndi! Én csak ámulok és bámulok! :) Ne kérj elnézést a kinézetért, semmi okod rá! Gyönyörű!
VálaszTörlésSzuper, nagyon tetszik!
VálaszTörlésÉn gyönyörűnek látom, nincs ezzel semmi gond. ÓÓÓÓÓ mit nem adnák egy szeletkéért(nagy sóhajtás:)))
VálaszTörlésHát ez őszintén szólva, nagyon szép lett:)
VálaszTörlésAndi, én csukott szemmel is tudok enni :-DDD
VálaszTörlésEz valami fantasztikus lett!
Nagyon szépek lettek!
VálaszTörlésNézz be hozzám!!!!!!!!
VálaszTörlésDede! Nagyon szép! És tök jól hangzik, finom lehet.
VálaszTörlésGyonyoruek, hihetetlenul guszta kalacsokat keszitettel!
VálaszTörlésKöszönöm csajok, tényleg finom lett. Belly,köszönöm, rohantam!:-))
VálaszTörlésEjj ha! Mit rittyentettél ide? Igen pazar. Cserélhetünk? Adok érte egy túrós batyut.:P
VálaszTörlésA díjat megérdemelted, én is csak gratulálni tudok hozzá!