2010. december 18., szombat

Túrós kuglóf málnaöntettel

Papp Emese receptjét készítettem el megint, mert tetszett ez a kuglóf a könyvében.
Nagyon rájárok az ajándék könyvemre, de a családom egyáltalán nem bánja.:-)
Hozzávalók egy nagy vagy 18 mini kuglófhoz:
25 dkg vaj,
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
15 dkg cukor,
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
csipet só,
5 dkg mazsola (nálam aszalt vörösáfonya, de lehet esetleg apróra vágott rumos meggy is)
Az öntethez:
20 dkg erdeigyümölcs-lekvár (nálam málna)
20 dkg (mirelit) erdeigyümölcs-mix (nálam ez is málna, de Emese meggyet javasol)
Beáztatjuk az aszalt gyümölcsöt vízbe. A túrót szitán átpasszírozzuk, a lisztet összekeverjük a sütőporral, s reszelt citromhéjjal.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a két egész tojást és a csipet sót.
Tovább keverjük a robotgéppel, közben kanalanként hozzáadjuk a túrót és a lisztet. A vízbe
áztatott aszalt gyümölcsöt lecsepegtetjük, és a masszához keverjük. 200 fokon, kb 20-25 percig sütjük, esetleg 10 perc után lejjebb vesszük, s úgy sütjük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e. Ha kihűlt, porcukrot szórunk rá.
Az öntethez a lekvárt felforrósítjuk, és a mirelit gyümölcsöt beledobva egyet forralunk rajta, majd a kihűlt kuglófhoz kínáljuk.

9 megjegyzés:

  1. Andi ez csodaszép lett!!!!
    Milyen jól jönne most egy szeletke az sti tévézéshez a forró csoki mellé...:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, én is ennék belőle szívesen .-)

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép és csodafinom! Nagyon tetszik!!!! Járj csak rá a könyvre:))

    VálaszTörlés
  4. Andi nagyon guszta lett,gondolom finom is:-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép ez a kuglóf, kérhetek egy szeletkét a reggeli kakaómhoz???:)

    VálaszTörlés
  6. Nem csak gyönyörű, de az íze is mesés lehet

    VálaszTörlés
  7. Nagyon Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!!

    VálaszTörlés
  8. Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!

    VálaszTörlés