Szerencsére terem nálunk eper, ezért most a múltkori sütit egy házi-rémsajtos-zselatinos változatban, eperrel próbáltam ki. A házi krémsajt módszert még Wise Ladynél láttam.
Hozzávalók a piskótához:
3 tojás,
3 kanál cukor,
3 kanál liszt,
1 kávéskanál sütőpor
A krém hozzávalói:
1 (vanília-vagy eper) főzős pudingpor,
kb. 3 kanál cukor,
1 vaníliás cukor,
10 dg vaj,
10 dg porcukor,
1 kis tejföl lecsepegtetve,már előző nap a'la Wise Lady( kb. 1,4 dl)
Tetejére:
kb. 20 dkg eper
4 dl gyümölcslé,
1 H.R. féle zselatin
+9db babapiskóta (elhagyható)
Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, s a sütőt előmelegítjük. Felverjük a tojások fehérjét az apránként hozzáadott cukorral, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is.170 fokos sütőben kb.10 perc alatt készre sütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha már nem meleg, visszatesszük a formába. A zselatint felmelegítjük a 4 dl gyümölcslével, s míg a pudingot felfőzzük, kihűtjük, ez is kihűl. Felfőzzük a pudingot a tejjel, cukrokkal, s ahogy összefőtt, lekapcsoljuk. Hozzákeverjük a házi krémsajtot, lehűtjük. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingos-házi sajtos krémet. A piskótára kenjük. Tetejét, esetleg oldalát kirakosgatjuk tetszés szerint a babapiskótákkal, szeletelt eperdarabokkal. A dermedő zselatint ráöntjük, majd hűtőbe rakva pár óra dermedés után szeletelhető.
Hű, de jól néz ki! Ez alapján csak finom lehet!
VálaszTörlésIgazán finom lehet! Gyönyörű lett!
VálaszTörlésKöszönöm, igen, tényleg finom. Volt.:-))
VálaszTörlésezt én is szeretném elkészíteni:D
VálaszTörléshttp://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/