2012. június 21., csütörtök

Kekszes-gyümölcsös szelet, sütés nélkül

Készítettem már többször tejfölös desszerteket, de még a háztartási keksszel nem párosítottam soha. Citromhabnál láttam meg ezt a variációt. Köszönet érte, mert a család tetszését hamar elnyerte.:-))
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
30 dkg vegyes gyümölcs(eper, málna, ribizli)-Lehet fagyasztott is.
50 dkg tejföl
20 dk g cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
10 g étkezési keményítő
+ nálam csokis keksz helyett a tetejére  kb. 5 dkg csoki lereszelve

Felforraljuk a gyümölcsöt a cukorral, vaníliával, s kb. 10 percig főzzük. Egy kevés vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd hozzáöntjük a gyümölcsökhöz, s besűrítjük. Hűlés után a tejfölt is hozzákeverjük. Elkezdünk egy kisebb tepsibe, vagy üvegtálba, esetleg jénaiba rakni egy sor kekszet, majd egy rész krémet.  Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávaló el nem fogy. Citromhabnál csokis keksz, nálam a tetejére krém került, s egy kis reszelt csoki. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy átpuhuljon a keksz. Tetejét egy kis gyümölccsel díszíthetjük tálaláskor.

3 megjegyzés:

  1. Ez tényleg egyszerű és finom! Ebben a melegben ilyenek kellenek, mert a sütő is melegít.

    VálaszTörlés
  2. Szuper!:) Ezt én is el fogom készíteni:)

    VálaszTörlés
  3. Köszi szépen! Ajánlom nagyon, mert finom, gyors, egyszerű.:-))

    VálaszTörlés