
nagyon tetszett, így gondoltam megpróbálom egy számunkra finomabb vaníliás tejszínes krémmel elkészíteni.
Kakaós piskótából kettőt sütöttem, mint itt. Az egyikből maradt,amit elhasználtam kókuszgolyónak,úgyhogy elég lett volna 2db 4 tojásos piskóta, kisebb tepsiben sütve.
A krém hozzávalói:
2 vanilapuding(főzős)
5 dl tej,
6-7 kanál cukor (ízlés szerint)
2 kanál zselatin, (Horváth Rozi féle)
4 dl tejszín(vagy Hulala)
ha a tejszín nem cukros, még ahhoz cukor,
10 dkg bevonó,
2 ek.olaj
Megsütöttem a két piskótát. Mindkettőből ivágtam akkorát, mint amekkora téglalap alakú dobozom van. Ezt a dobozt folpackkal kibéleltem, s úgy raktam bele az egyik piskótalapot.
A maradék tésztáimból a doboz hosszabik oldalával egyenlő hosszúságú, kb. 2 cm-es csíkokat vágtam. Tizet. Mint írtam,volt maradék a kókuszgolyóhoz.:-)
A vaníliapudingot felfőztem a tejjel és a cukorral. Tudom,hogy van aki külön kevergeti és úgy főzi, de én takarékon főzőm, folyamatosan habverővel keverem és még sosem lett csomós így sem. Tehát amikor összeforrt, lekapcsoltam és még melegen hozzákevertem a zselatinport. Hagytam kicsit hűlni, addig felvertem a tejszínt habnak. Összevegyítettem óvatosan a kettőt.
Megkentem a dobozba rakott egész piskótalapot a krém kb.1/3-ával. Rárakosgattam a csíkokat hosszában, egy-egy csíkszélességű rést kihagyva. Ráraktam a krém második részét ezekre az üresen hagyott résebre. Ezután ahol a krém volt, oda raktam a maradék piskóta csíkokat. Következett a krém utolsó része, majd befedtem a másik piskótalappal a tetejét Csokibevonót raktam a tetejére és pici sziveket. A múltkori főzött krémes-krém finomabb volt, de ez egyszerűbb, jó volt, s elfogyott szintúgy.
Ez valami fantasztikus!
VálaszTörlésNagyon jól is hangzik, muszáj lesz megcsinálnom.
Köszönöm!:-))Neked biztos még szebb lesz,várom!:-))
VálaszTörlésÁmulok milyen csodás!
VálaszTörlésÉn is ki fogom próbálni.:))
Ismét egy nagyon jóképű süti, szuper jól néz ki! Nálunk is fogyna szerintem, jó, ha egy napja lenne... :D
VálaszTörlésDe gyönyörű!!!
VálaszTörlésNagyon szép!Gratulálok, ügyes vagy, mint mindig!
VálaszTörlésDe jól néz ki. Biztos az íze is a toppon van
VálaszTörlésAndi, nagyon jól néz ki! Milyen helyesek a ki szívecskék is rajta!:) Jópofa nagyon!:)
VálaszTörlésEz nagyon jol nez ki! En is mentem a receptet! Koszi!
VálaszTörlésNagyon guszta, jól néz ki!
VálaszTörlésKi is fogom próbálni!
Nagyon szép lett Andi, mutatós!!! :-)
VálaszTörlésNagyon ravasz:)))
VálaszTörlésMónika,köszi,próbáld,megnézem!:-))
VálaszTörlésKöszi egycsipet,nekem 2 pont megérte még a mai délutánt az utolsó!:-))
Köszi Kiskukta,de hozzád képest,max jól néz ki!:-))
Köszi andi,próbáld meg,mert Te is ügyes vagy!:-))
Köszi B.,finom volt,biztosíthatlak!:-))
Köszi Szepyke,gondolkodtam,hogy olvasztok olyan pókhálosan fehér csokit,mint Te a múltkor barnát,de maradt a szivecske!:-))
Judith köszi,én meg a Te gyors-gyönyörűségesedet fogom legközelebb!:-))
Köszi Gál Edit,várom a Tiéd!:-))
Köszi Receptgyüjtő,De Nálad még szebbek vannak mindig!:-))
Nahát Gyöngy,mire gondolsz?:-))
Gyönyörűséges! Viszem is, a hétvégén megpróbáljuk :))
VálaszTörlésKöszi Yasmine!:-))
VálaszTörlésMost írtam hozzá,hogyha a tejszín nem cukros,még ahhoz is kell cukor.
Az enyém az volt.
Istenien néz ki Andi!!!
VálaszTörlésKöszi Trinity!:-))
VálaszTörlés