2010. október 1., péntek

Gombás csiga

A kalács sikerén felbúzdulva készítettem el a csigákat. A tésztája ugyanaz, mint a kalácsé, csupán annyi a különbség, hogy amikor megkel a tészta, csak három részre osztjuk. Majd miután kinyújtottuk, s megkentünk gombás krémmel, megszórtuk paprikával, sajttal , feltekerjük bejgliszerűen. Ezután kb.1 cm-es csigákra vágjuk fel, s így ültetjük a tepsibe.Félóra újabb kelés után sütjük meg szintén előmelegített, kb.170 fokos, gőzös sütőben. Ez a változat is finomra sikeredett.


9 megjegyzés:

  1. Mekkora ötlet gombával tölteni! Imádom.....:))

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik,de nézz be hozzám légyszi!!!!!!!!!!!4

    2.-ik felszólítás csajos!!!!:-DDDDDD

    VálaszTörlés
  3. Ahogy a kalács is, a csiga is mámor!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta!! Én is imádnám, kérhetnék pár csigácskát??? Isteni lehet ezzel a gombás töltelékkel.:)

    VálaszTörlés
  5. Benzsi, nagyon finom, főleg, ha finom a gomba!:-))
    öszönöm Belly, már rohantam is!:-))
    Köszi Ami!:-))Készítsd el, nem bánod meg!
    Viki, ahogy mondod!:-))Te is gombarajongó vagy, ugye?
    Köszi Bianka!:-))
    Igen Kriszta, az!:-))
    Köszi Gizi, küldöm!:-))

    VálaszTörlés
  6. Erről meg lemaradtam, pedig imádjuk a gombát. A párom a gombakrémes melegszendvicsért odáig van, ezt is meg kell süssem. Mentettem. :)

    VálaszTörlés