Gombás-paprikás kalács

>> 2010. szeptember 29., szerda

Már előre mentegetőznöm kell, de az az igazság, hogy melegen vágtam el a kalácsot, hogy még hamar le tudjam fotózni, ezért nem a legszebb, de ajánlom megsütésre, mert nagyon finom.
Hozzávalók:
Kelt tészta:
60 dkg liszt,
2 dl tej,
2 dl joghurt,
3 dkg élesztő,
1 kanál cukor,
1 tojás,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál
Töltelék:
50-60 dkg gomba,
1 fej hagyma,
só, petrezselyem, bors,
2 kanál liszt,
kb 1,5 dl tej,
2 piros színű paprika, vagy darált paprika
20 dkg sajt( trappista)
Lekenéshez:
1 tojás
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral. A többi hozzávalót is kimérjük, majd elkezdjük dagasztani. Mikor már ruganyos, sima a tészta, kelesztőtálba tesszük, s a duplájára kelesztjük.
Míg kel, a hagymát, s a gombát befűszerezzük, összepirítjuk. Ha megsült, teszünk rá 2 kanál lisztet, elkeverjük, pár percig pirítjuk, majd felengedjük annyi tejjel, hogy kenhető állaga legyen. Összeforraljuk, s lekapcsoljuk.
Miután megkelt a tészta, 6 részre osztjuk. s egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra.
Mindegyiket sorban megkenjük a gombás krémmel, megszórjuk az apró kockára vágott paprikával, vagy darált paprikával(anyukámnak hála:-)), megszórjuk egy kis reszelt sajttal, feltekerjük, s hármasával összefonjuk.
A sütőt előmelegítjük, a kalácsokat sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk. Ha újból a duplájára kelt, tojással lekenjük, betesszük gőzös sütőbe, s kb. 40 perc alatt, 170 fokon készre sütjük.
A tetejét tejjel megkenhetjük a végén, hogy puha maradjon. Egy tartalmasabb leves után tökéletes második fogás.

12 megjegyzés:

Bianka 2010. szeptember 29. 15:59  

Nem is tudok mi írni, mert elájultam :)))

Mézigörl 2010. szeptember 29. 16:47  

Andi! Én csak ámulok és bámulok! :) Ne kérj elnézést a kinézetért, semmi okod rá! Gyönyörű!

Ildy 2010. szeptember 29. 20:03  

Szuper, nagyon tetszik!

Gizi 2010. szeptember 29. 20:32  

Én gyönyörűnek látom, nincs ezzel semmi gond. ÓÓÓÓÓ mit nem adnák egy szeletkéért(nagy sóhajtás:)))

családi tűzhely 2010. szeptember 29. 20:41  

Hát ez őszintén szólva, nagyon szép lett:)

Chef Viki 2010. szeptember 30. 7:40  

Andi, én csukott szemmel is tudok enni :-DDD


Ez valami fantasztikus lett!

Ottis 2010. szeptember 30. 12:51  

Nagyon szépek lettek!

Belly 2010. szeptember 30. 18:19  

Nézz be hozzám!!!!!!!!

Wise Lady 2010. szeptember 30. 20:49  

Dede! Nagyon szép! És tök jól hangzik, finom lehet.

Judith 2010. szeptember 30. 23:34  

Gyonyoruek, hihetetlenul guszta kalacsokat keszitettel!

Andi/cuki 2010. október 3. 17:11  

Köszönöm csajok, tényleg finom lett. Belly,köszönöm, rohantam!:-))

Ms. Poppy 2010. október 4. 22:51  

Ejj ha! Mit rittyentettél ide? Igen pazar. Cserélhetünk? Adok érte egy túrós batyut.:P

A díjat megérdemelted, én is csak gratulálni tudok hozzá!

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP