Jutka barátnőmnél kóstoltuk a sütit, természetesen már egy hét múlva nálunk is készült.:-)
Viszont nem tudom, hogy miért tangó a szelet neve. Valaki tudja?
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
10 dkg porcukor,
1 teáskanál sütőpor,
1 evőkanál kakaópor,
evés tej,
Krémhez:
1 liter tej,
3 főzős vaníliapuding,
25 dkg margarin (Rama),
25 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor,
Tetejére:
1 csomag piskótatallér,
csoki olvasztva
A hozzávalókat összegyúrjuk, s annyi tejet teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Két lapot sütünk belőle előmelegített, kb. 170 fokos sütőben, sütőpapíron, közepes tepsiben. Kb. 10 perc alatt megsül.
A krémhez felfőzzük a pudingokat a tejjel, majd kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A krémet kétfelé osztjuk, s az egyik felét a két lap közé, a másikat a lap tetejére simítjuk.
Kirakjuk sorban a piskótatallérokkal s ízlés szerinti mennyiségű olvasztott csokival meglocsoljuk. Pár óra, esetleg egy éjszaka pihentetés után tálalható.
Nagyon fincsi lehetett:-)
VálaszTörlésElállt a lélegzetem! Igazán mutatós, guszta sütemény! :-))
VálaszTörlésNagyon szép sütemény-finomnak tűnik, ahogy olvasom! Nem is számít, miért tangó-lényeg a belbecs:))
VálaszTörlésNagyon szép lett a sütid:-)
VálaszTörlésGuszta!
VálaszTörlésMutatós, gusztusos sütemény! Szépek a színek is.
VálaszTörlésNem hallottam még ezt a nevet, nem tudom. De a süti finom lehet, az biztos!
VálaszTörlésÓ én is ilyet csináltam, azzal a módosítással, hogy a zsuzsi szelet tetejét oldottam meg így!Nem volt meg a tangó szelet receptje emiatt a változtatás, de nagyon megszerettük:O)
VálaszTörlésNagyon guszta!!!Most kicsit ritkábban szeretnék sütni, na de ilyen receptek mellett, hát....:)))
VálaszTörlésBármiről is nevezték el, de gyönyörű
VálaszTörlésNagyon finom lehet!!
VálaszTörlésNagyon mutatós!!
Nagyon mutatós. Biztosan etei magát
VálaszTörlésKöszi Ditta,igen, finom, krémes.:-))
VálaszTörlésKöszi Mézigörl,szerintem mézes tésztával(mint a Kinder)is finom lenne.-))
Köszi Trinity, persze igazad van, ahogy Shakespeare is mondaná:
"Mit rózsának hívunk,bárhogy nevezzük, éppoly illatos."
De azért kíváncsi lennék:-))
Köszönöm szépen Citromhab!:-))
Köszönöm Kiskukta!:-))
Köszönöm Anazar, pont arra gondoltam eperrel, punccsal is jól mutatna, s finom lenne. Esetleg vegyesen...
Köszi Wise Lady, szerintem Nálatok is elfogyna.:-))
Köszi Zsuzsi, igen a mézes tésztával, amilyen a Zsuzsi, s amilyen a Kinder is biztos jó lehetett, nézem Nálad.:-))
Köszi Gizi, hát én nem vettem észre, hogy kevesebbet sütnél, az a múltkori málnás-mákos palacsinta is szuper volt!:-))
Köszönöm Bianka!:-))
Köszönöm Edith!:-))
Köszi Dia, igaz, etette a családot rendesen;az uram dupla szeleteket evett!:-))
Nagyon fincsi lehet, receptet mentettem!
VálaszTörlésÉn mostanában a zoumbát részesítem előnyben a tangóval szemben, de ebben az esetbe a Tangó szeleted nyert! Nagyon gusztusos, képzelem mennyire finooom!:-)
VálaszTörlésNagyon szép és mutatós süti!
VálaszTörlésTangó vagy más, ez bizony gyönyörű! Nem is nagy macera elkészíteni, viszem a receptet:)
VálaszTörlésLiza, köszi!Nem bánod meg próbáld ki!:-))
VálaszTörlésÓ Latsia, Nálatok is divat a zoumba? Most a mi környékünkön is van 3 helyen, tényleg szuper!S igen, a Tangó is:-))
Köszi Ottis!:-))
Moha, köszönöm! Nem macera, Neked kisújjból menne, de a tetejére lehet a csokival írókázni is!:-))
Gyönyörű!
VálaszTörlésMegfogom próbálni, de a vajat kihagyom a krémből, nem szeretem a vajas krémeket.
Szia!
VálaszTörlésAzért Tangó szelet, mert van olyan piskóta tallér, aminek Tangó a neve.
Köszi Andrea, most már tudom:-))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki a sütid! A szülinapomra meg fogom sütni.!
VálaszTörlésEgyik ismerősöm ilyen süteménnyel lepett meg és sikerült a receptre rátalálnom, mivel nem akarta elárulni.
VálaszTörlésNagyon finom lett.
Köszönöm Jetasa
Örülök neki Jetasa, ez a legjobb dícséret.:-)
VálaszTörlés