2011. október 11., kedd

Virslis lábtörlő

Nagyon jópofának találtam Illéskrisz virslis lábtörlőjét, el is készítettem, s azóta láttam már többen is ezt tették. Kicsit változtattam a recepten; a tésztához kefírt is tettem, ahogy a pizzatésztát készítem újabban, s az aznap érkező vendégeinkre is gondolva megdupláztam az adagot.
Hozzávalók a tésztához
kb.70 dkg liszt,
1, 5 dl víz vagy tej,
1, 5 dl kefír,
2 evőkanál olaj,
1 csapott ek. só
1 csapott ek. cukor
A szövéshez:
nagyságtól függően kb. 10 db. roppanós virsli
Kenéshez:
1 tojás
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kettévesszük, kinyújtjuk a tepsink nagyságú lappá, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát úgy, hogy a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a hosszában a virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük. A másik felével is így járunk el.
Mustárral, ketchuppal, majonézzel,vagy friss zöldséggel tálaljuk.
Köszönet a receptért!:-))

9 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, tuti én is elkészítem! Köszi szépen. :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik :-)Köszi a feltöltést!Tuti én is kipróbálom egyszer!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Erika, biztos ízleni fog!:-))
    Köszi Bianka, láttam Nálad is a FB.-on, az még szebb!:-))
    Hajnal, köszi, őróbáld csak, tetszeni fog!:-))

    VálaszTörlés
  4. Szép. És biztosan finom is:)

    VálaszTörlés
  5. Hmmm! Ez istenien néz ki.Azt hiszem viszem a receptet és ki is próbálom majd. Köszi,hogy megosztottad velünk :)

    VálaszTörlés
  6. Én egyet nem értek. Miért kell kettévenni a tésztát? Az egyik az alap, a másikat vagdosom be? A másik lapon úgy van írva, hogy az egészet kinyújtom, és bevagdosom. Jó lenne a menetéről is fotót feltenni.

    VálaszTörlés
  7. Ketté azért kell venni, mert kettő lábtörlő lesz belőle. Bocsánat, ez kimaradt.Igyelszem majd több fotót feltenni.:-))

    VálaszTörlés