Dagasztás nélküli kenyér

>> 2010. május 27., csütörtök

Már nem emlékszem, hogy hol láttam először, de Gabinál egyik nap végleg eldöntöttem, hogy elkészítem. Nincs akkora fedeles sütőeszközöm, amibe beleférne, úgyhogy én egy kisebb püspökkenyérformába tettem. Ez az első ropogós héjú enyerem, ezért nagyon örültem neki.
Közben meglett az eredeti is Latsiánál itt.
A recept tulajdonképp ugyanaz, de kb. feleannyi a hozzávaló:
30 dkg liszt
3 dl víz
1/2 csomag szárított élesztő
1 tk
Ahogy Gabi is és Moha is írta, este összekevertem a kenyér hozzávalóit, (semmi dagasztás:-)), aztán reggel egyszer áthajtogattam, letakartam, s még félóráig kelesztettem, majd betettem egy sütőpapírral bélelt formába, amit belehúztam egy sütőzacskóba, s ezt b 240 fokra előmelegített, gőzös sütőbe toltam. Fél óra után levettem a sütőzacsót, s még kb 20 percig sütöttem. Nagyon finom kis kenyérke lett belőle, már két egymás utáni reggel megsütöttem. Vigyázat vele, függőséget okozhat!:-))
Bocsánat, de időközben Yasminnál megláttam, hogy először Latsia hozta a receptet, Magyarországra, úgyhogy egy köszönet elsősorban neki jár érte. Köszönjük!:-))

14 megjegyzés:

Yasmine 2010. május 27. 19:23  

Gyönyörű lett, Andi! És ugye milyen fincsi? :))

Macus 2010. május 27. 19:59  

Én zsömlét sütöttem tegnap, nagyon finom az is.

egycsipet 2010. május 27. 20:40  

Igen, tényleg függőség lehet belőle, egy időben én is rendszeresen ilyet sütöttem, bírom nagyon a héját. :)
Csoda guszta hamit produkáltál, kolbász, paprika, hagyma, friss kenyér - más nem is kell!

Andi/cuki 2010. május 27. 20:48  

Köszi Yasmine, most kerestem meg Nálad, mert én akkor lemaradtam róla:-((Istenien néz ki a Tiéd is!:-))
Macus, és a zsömi is DNK?
Köszi egycsipet, tudod :meg kell adni a módját!:-))

mandy tarragon 2010. május 27. 20:55  

Úgy felhajtanám az abrosz négy sarkát és már vinném is :)

Andi/cuki 2010. május 27. 21:08  

Ez az abrosz már üres Mandy, a fotózás után negyedóráig tartott!:-)) De a következő a Tiéd!:-))

L.Krisztina 2010. május 27. 21:31  

Nálunk is nagy kedvenc !!!!
Olyan ez a kenyér mint Georg Cloony , soha nem megy ki a divatból :)!

Roberta Granada 2010. május 27. 21:51  

Merhaba, blogunuza, hepsi çok her zamanki gibi güzel aşk da, çeşitli yemek tarifleri,ile genel olarak ilgili meslekler Blog ziyaret
http://agulhaetricot.com
http://agulhaetricot.blogspot.com
http://titacarre.elo7.com.br

Gizi 2010. május 27. 22:06  

Nagyon klassz lett!! Így ahogy van, már jöhet is, még ilyen későn is bevállalnám, úgy megkívántam. Én is szemeztem vele Gabinál, és szombaton sütöm meg, a bográcsban készülő paprikás krumpli mellé.

Wise Lady 2010. május 28. 0:29  

Tetszik! Holnap ki is próbálom!

mandy tarragon 2010. május 28. 8:20  

Na, tessék, mindig lecsúszom... Kénytelen leszek én is csinálni :)

L.Krisztina 2010. május 28. 8:29  

Ha időd engedi egyszer próbáld ki a 90 perces zsemlét is :)))

Bianka 2010. május 28. 8:50  

Az egész összeállítást meg szeretnám kóstolni. Friss kenyér, kolbász gyilkos képek

Andi/cuki 2010. május 29. 18:54  

Köszi Krisztina, igazad van, az őszes halántékal kapcsolatban, köszönöm az ötletet, meg is sütöttem!:-))
Roberta, thank you for your kidness!:-)) I'm sorry, I don't speak Turkish.:-))
Jaaj, Gizi, itt csorog a nyálam, mennyi paprikást sütöttünk gyerekkoromban a hegyen bográcsban!:-)) Teljesen más az íze!:-))
Várom a Tiéd Wise lady!:-))
Mandy Téd is várom!:-))
Bianka, köszi, finom volt tényleg az egész, úgy ahogy volt!:-))

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP