Van egy egyszerű kevert-sütirecept -Lajos Maritól -, ami főként, azonos súlyú összetevőkből áll. Gyümölccsel lehet megrakni, attól függően, hogy éppen minek van szezonja. Most ringló, szilva, barack került bele. A tésztát még egy kis fahéjjal fűszereztem. Nagyon fini lett, még langyosan elfogyott.:-))
Hozzávalók
25 dkg liszt,
25 dkg cukor,
25 dkg vaj, vagy margarin,
2 vaníliás cukor, vagy kivonat,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 tek. sütőpor,
4-5 tojás( kb 25 dkg legyen ez is)
kis tej lazítani,
kis rum, vagy aroma
30-40 dkg gyümölcs(ringló, szilva, barack)
Először a gyümölcsöket készítjük elő. Megmossuk, lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk. A lisztet kimérjük, s a sütőporral, és a fahéjjal összekeverjük. A tojások fehérjét csipet sóval, 4-5 kanál cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük alaposan a maradék cukorral, vajjal. Összevegyítjük ezután a három összetevőt, de most már óvatosan. A cukros-margarinos sárgájás krémhez adagoljuk felváltva a lisztet, s a kemény fehérjéket. Egy kis tejjel lazíthatjuk. Kb 1-1,5 dl-vel. Egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába tesszük a tésztát, a tetejére elrendezzük, belenyomkodjuk kissé a gyümölcsöket.
Előmelegített, kb 180 fokos sütőbe toljuk, s így sütjük kb. 10 percig. Mikor feljön, levesszük 150 fokra, s még tovább sütjük. Kb 40 perc alatt kész. Tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Tegnap, amikor itt jártam, nem leltem szelet fotót, de most már van, így harapom is!:-)
VálaszTörlésEgy habos kávét hozzá?:-))
VálaszTörlésMeghiszem azt, hogy finom!!!
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet, hasonlóan készítem a papagájsütimet, csak eddig gyümölcsöt keveset tettem bele. Igy biztos finomabb!:-)
VálaszTörlésGuszta, és én kávét is kérnék mellé! ;)
VálaszTörlésUgye Dia, ugye!:-))
VálaszTörlésKöszi Liza, a papgájsütit azt hiszem én rókafaroknak ismerem, de abba én nem szoktam gyümölcsöt rakni. Az nem az őzgerinces?
Oké egycsipet, várlak!:-))
Nyami!
VálaszTörlés