Hozzávalók:
(én egyből duplázom,mert nagyon szereti a család)
1 csomag ostyalap, ( 100g)
2 főzös vaníliapuding,
2 ek. kakaó,
2 tojás,
20 dkg cukor,
2 vaníliás cukor,
25 dkg Ráma,
ízlés szerint rum, aroma, fahéj....
esetleg ezen kívül lehet mèg tenni bele aszalt gyümölcsöt, diót, mogyorót kb 10-15 dkg mennyisègben
Kibélelünk folpackkal egy őzgerincformát. Mindent felrakunk a tűzhelyre, takarékra. Folyamatosan keverve összefőzzük a hozzávalókat. Tojás, cukrok, pudingpor, margarin, rumaroma, kis fahéj, . Ahogy összefőtt, már le is kapcsoljuk, s beletördeljük az ostyát. Én tettem már hozzá aszalt áfonyát, mazsolát, ( beáztatva, majd lecsöpögtetve) diót, mogyorót is. A nápolyit nem kell túl apróra tördelni. Ha összeállították, belerakjuk a formába, s ha kihűlt, mehet a hűtőbe. Pár óra, esetleg éjszaka után már fogyasztható.
Recept Terèz óvónènitől, köszönet èrte!:-)
Kibélelünk folpackkal egy őzgerincformát. Mindent felrakunk a tűzhelyre, takarékra. Folyamatosan keverve összefőzzük a hozzávalókat. Tojás, cukrok, pudingpor, margarin, rumaroma, kis fahéj, . Ahogy összefőtt, már le is kapcsoljuk, s beletördeljük az ostyát. Én tettem már hozzá aszalt áfonyát, mazsolát, ( beáztatva, majd lecsöpögtetve) diót, mogyorót is. A nápolyit nem kell túl apróra tördelni. Ha összeállították, belerakjuk a formába, s ha kihűlt, mehet a hűtőbe. Pár óra, esetleg éjszaka után már fogyasztható.
Recept Terèz óvónènitől, köszönet èrte!:-)