Csirketorta
>> 2009. december 9., szerda
Ez a torta most nem lett olyan igazi magas, de mondhatom megérdemli a torta nevet.
Egyrészt nagyon finom, s mert az alapanyagok ára miatt; ez nem kerül mindig az asztalra.
Készítettem már kapcsos tortaformába is , de ez most tepsiben sült, s mikor kész lett, akkor szeltem háromszög alakúra. A nagyobb tepsinyi adagot írom le, persze ezt lehet csökkenteni.
Tegnap Trinity csirkekuglófjáról jutott eszembe, hogy még nem raktam fel.
Hozzávalók:
1 kg csirkemel,
2 csomag szeletelt,füstölt bacon(kb.50 dkg),
20-30 dkg csirke-,vagy pulyka-sonkás felvágott,
kb 50 dkg sajt(lehet fele füstölt)
liszt.
4-5 tojás,
só, fűszer ízlés szerint
A csirkemelleket elszeljük, kicsit kiklopfoljuk. Megsózzuk, fűszerezzük, de nem kell nagyon, mert a szalonna sós. Szoktunk zöldfűszereket is használni hozzá. A tepsit kibéleljük szalonnával úgy, hogy kilógjon minden oldalról a fele,mert a végén azzal lesz betakarva. A tojásokat felverjük, egy kis sót rakunk bele. A sajtot lereszeljük, s lisztet is veszünk elő. A melleket elkezdjük panírozni,először lisztbe, majd tojásba, és a harmadik a sajt. Rárakosgatjuk a szalonnára őket.
A felvágottal folytatjuk. Rárakjuk a bepanírozott csiremellekre. Ezután megint a csirkemelleket panírozzuk. Jöhet még egy sor. Ha nagy a tepsi, s elfogyott a csirke, befejezhetjük úgy, hogy betakarjuk a szalonnával. Ha van még alapanyag,akkor jöhet megint felvágott és megint csirke.
Mindig csirkével fejezzük be. S rá a bacon. A tortaformámba 3 sor csirke szokott kijönni két sor sonkás felvágottal. Úgy magasabb, mutatósabb. Előmelegített kb.170 fokos sütőbe rakom. Alufóliával lefedem. Kb.félóráig így sütjük,majd alufólia nélkül,míg megpirul a teteje,még 10 percet.
Kicsit pihentetjük,úgy szeljük. Hidegen is finom. Majonézes krumplisalátával, zöldség-körettel,vagy rízzsel szoktam készíteni.
Tudtam, hogy láttam valahol hasonlót, úgyhogy be is linkelem Wise Lady rakott csirkemellét. Azt hiszem csak a felvágott hiányzik onnan, az a különbség. Meg a mennyiség..S persze az övé magasabb. Őzgerincbe is jól mutat.:-))
7 megjegyzés:
Nagyon nagyon guszta! Én is szoktam csinálni, bár közel sem sikerül ilyen szépre...:-(
Hát ja , nem túl olcsó kaja, de istenien finom....én hidegen szeretem.
Ez is nagyon jó!!! Hasonlít, de mégsem ugyanaz...Ki fogom próbálni, köszi!!
( Ráadásul nálunk a kisebbeknek a hús= pulyka vagy csirkemell...)
Imádom :)) Enni és csinálni is:)))
Az unokahúgom mindig ezt kér szülinapjára:)), meg az Öcsém is :))!
Volt olyan , hogy 15 embernek csináltam :) Viszont csak tepsibe fért bele a közel 4 kg csirkemell :))
Különben nekem is ez a kaja jutott eszembe mikor olvastam Trinity kuglófos húsiját.
Nagyon finoooom! Nálunk is kedvenc, és nem is olyan nagy munka,de a végeredmény parádés!
Nagyon guszta!!!
Még nem csináltam soha, de szemezek vele nagyon!!! Köszi az ötletet, hogy őzgerinc formába is meglehet sütni(nekem eszembe nem jutott).
Én is szoktam ilyet csinálni, fent is van a blogon. Ez isteni étel, Karácsonykor mindig van nálunk.
Köszi Andi,de ha magasabb még szebb!Nálunk is inkább ünnepi.:-))
Köszi Trinity,én meg a Tiéd próbálom ki,most már merem..:-))
Igen Krisztina,nekem is mondta már a fiam,hogy kedvenc sütije a húúúús!:-))Nem lehetett semmi 15 emberre elkészíteni!:-))
Köszi Moha,szerintem se nagy munka, s még idáig mindenkinél siker volt:-))
Köszi Gizi, az őzgerincbe azért jó,mert nem kell esetleg pótolgatni a baconokat,simán betakarja.:-))Akkor elég a fél adag.Csak én mindig több napra főzök.:-))
Köszi Wise Lady, tudom,hogy van hasonlód,be is linkeltelek.:-)))
Csak az felvágott nélkül van,ugye?
Megjegyzés küldése