Málnás lasagne VKF!-re
>> 2010. február 27., szombat
A családi lasagnénkat mindig palacsintával készítem. Innen jött az ötlet, hogy legyen valami piros, de édes lasagne, hogy megfeleljen a Maimoni kiírásának. Málnásra gondoltam, ami végülis csak messziről hasonlított a darált húshoz, de azért a végeredmény nagyon-nagyon finom lett. Az uram javaslatára mascarponéval lazítottam a krémet, s egy kis citromhéjat is reszeltem hozzá.
Nagyon jó így együtt a málna mascarponéval. Nem ragozom, de mennyei.:-))
Hozzávalók a palacsintához:
40 dkg liszt
4 tojás
300 ml tej
szódavíz annyi, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk
kis olaj a sütéshez,
csipetnyi só
A krémhez:
50 dkg fagyasztott málna,
2 főzős vaniliapuding,
4 dl tej,
15-20 dkg cukor,
1 vanilíás cukor
1 doboz( 25 dg) mascarpone,
egy citrom héja,
Tetejére:
4 tojásfehérje,
15 dkg cukor
Kikeverjük a palacsintatésztát, megsütjük a palacsintákat.Serpenyőnagyságtól, vastagságtól függően 15-20 db lesz belőle.
A pudingokat felfőzzük a tejjel, cukrokkal,és beletesszük a fagyasztott málnát is. Kóstolgatjuk,s ízlés szerint teszünk bele még cukrot esetleg. Ha összeforrt, lekapcsoljuk, s belekeverjük a mascarponét, s a citrom héjét is. Elkezdjük egy sütőpapírral bélelt közepes nagyságú tepsibe rétegezni. Először a palacsintákat, kb 3-4-et, majd jöhet egy adag krém. Kb. egyforma legyen a vastagsága a tésztáéval. Majd jöhet megint egy sor palacsinta,majd ismét egy adag a krémből. Addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalóink. Az utolsó réteg egy adag palacsinta legyen. Tetejére vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukorral jó keményre. Rásimítjuk a rakott palacsintánk tetejére,majd a legmagasabb fokozatra berakjuk a sütőbe kb. 5-10 percre. Addig, míg kicsit megbarnul, s megkeménykedik. Ahogy hűl egy kicsit, már fogyasztható.
21 megjegyzés:
Nagyon mutatós. Ügyes vagy!:))
De jó lett!! Először azt hittem, hogy szögletes palacsintasütőt használtál :)
Nagyon jópofa. Ötletes és biztos finom
Isteni!!
A tetejét mind megenném!!!
Na jó a többit is! :-)
nagyon jó lett a végeredmény! nekem a málna-citrom párosítás is tetszik!
:D Csúcs!
Először néztem, hogy ez vajon mi lehet, meg hogy.
Remek ötlet, nagyon tetszik!
Nagyon tetszik!Kár,hogy nem nekem jutott eszembe.
Nagyon kívánatos. Reszelt sajttal kell enni? :D
Köszi Mónika, s az íze is finom!:-))
Köszi lúdanyó,de jó,szögletes palacsintasütő:-DD
Köszi Bianka,tényleg finom!:-))
Köszi Andi,vegyél belőle,szívesen adom!:-))
Köszi christaylor, tényleg kiemeli a citrom a málnaízt!:-))
Köszi Raindrop, s ha színeztem volna,biztos "igazibb"lasagne lehetett volna,de nem akartam!:-))
Köszi Mézeskalács,ugye milyen egyszerű?:-))
Köszi Wise Lady, a tetején abban a fehérben már van sajt!:-DD Legközelebb egyébként a Te háziddal is kipróbálom,csak most én joghurttal akartam,de az uram hozta a mascarponét hozzá, hogy azzal próbáljam, s tényleg mennyei lett!:-))
Fantasztikusan néz ki! Fincsi lehet!
(Lecsöpögtetett tejföllel már csináltam málnás krémet, mindenkinek nagyon ízlett, szóval azzal is nyugodtan kipróbálhatod.)
Köszi Kiskukta,tuti megpróbálom azzal is,köszi!:-))
Szuper jól néz ki!!!! Nagyon ügyes vagy, és jól kitaláltad!!! Imádom a mascarponés sütiket, így ezt is imádnám!! Kár hogy ilyen messze vagy.:))
Nagyon klassz Andi, jó ötlet és biztosan nagyon finom is lehetett.
Nagyon ötletes lett, gratulálok! :)
Köszi Gizi,pedig megkínálnálak!:-))
Köszi Kata,az volt!:-))
Köszi egycsipet!:-))
Andi, ez nagyon jó kis rózsaszín lasagne!:) Jópofa!:)
Andi ez nagyon guszta lett :)) és az íze is fantasztikus lehet :) !!
Köszi Szepyke,jó kis név a rózaszín is!:-))
Köszi Krisztina,tényleg finom,legközelebb citromos piskótába töltve is kipróbálom!:-))
Kérlek, nézz be a blogomba, vár ott rád valami :)
Megjegyzés küldése