Hogy ne érje szó a ház elejét, reggel gyorsan a tegnapi vacsinkat lefényképeztem. Hogy lássátok; azért nem csak sütin élünk!:-))Hozzávalók: (dupla adag; minimum 2 vacsira elég)
50 dkg orsótéstészta, vagy masni, vagy csavart (durum)
3-4 doboz joghurt, vagy tejföl,
30 dkg sonka felvágott,
20 dkg keményebb sajt,
kis olivaolaj,
3-4 darab ecetes uborka,
1 doboz kukorica,
3-4 db főtt tojás,
valami színesebb zöldség, pl. 1 paradicsom
1 kis fej vöröshagyma, esetleg újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma,
só, bors, petrezselyem, esetleg kis porcukor
A sült csirkéhez:
1 db sütőzacskó(mondtam már, hogy imádom?)
50-60 dkg csirkecomb,
só, bors,
ízlés szerinti fűszerek: rozmaring, majoranna, bazsalikom, kakukkfű ...
Először a csirkecombokat befűszereztem, majd ezután betettem a zacskóba, a hozzá tartozó zárószalaggal bekötöttem, kiskéssel néhány lyukat szúrtam a zacskóba, és egy jénaiba raktam. Ugye ehhez semmi zsiradék nem szükséges. Kb.180 fokon kb.40-45 perc alatt készre sültek. Közben a tésztát sós vízben megfőztem, leöblítettem, s kevés olivaolajat raktam rá, hogy ne ragadjon össze. Megfőztem a tojásokat is. Amíg hűlt a tészta, s a tojás is, az összes hozzávalót felkockáztam. A hagymákat nagyon apróra szeltem. Kikevertem a joghurtokat a fűszerekkel, s hozzáraktam a többi hozzávalót is. Megkóstoltam, s mivel az uborkám kicsit ecetes volt, én még egy kevés porcukrot is tettem hozzá.
Hűtőbe került, s kb. 1 óra alatt lehűlt, s az ízek is összeértek. A csirke igazából csak fagyasztóürítés céljából sült hozzá. Anélkül is remekül megállja a helyét egy gyors finom vacsorának.












Igazából maradék sonka elhasználására találtam ki a pizzatortát, de nem bírtam addig várni vele, s tegnap elkészítettem a családnak. Nagyon finom lett. Az adag, amit leírok nagyságtól függően 2-3 sonka- tortához elég.