Zöldfűszeres kalács.
>> 2009. június 1., hétfő
Hozzávalók a tésztához:
2 dl tej,
3 dkg élesztő,
2 dl natúr joghurt,
1 ek . cukor,
5 dkg vaj vagy margarin ,
1 tojássárgája,
1 ek. só,
kb. 50 dkg liszt.
A tejet felfuttatjuk az élesztővel, cukorral.
A többi hozzávalót is kimérjük, maid összedagasztjuk kb.10-15 percig. Megkelesztjük, háromszorosára.
Három felé osztjuk,téglalap alakúra nyújtjuk és egyesével megkenjük a következő hozzávalókból kikevert krémmel:
15 dkg vaj vagy margarin/szobahőmérsékletű/
1 evőkanál petrezselyem/szárított is jó/
1 ek. őrölt kapor
1 ek. metélőhagyma,
Ízlès szerint tehetünk hozzá akár fokhagymát vagy medvehagymát is.
ízlés szerint kicsi só
De akár ki se kell keverni a fűszereket a vajjal. Úgy is kèszíthetjük,hogy negvajazzuk, s rászórjuk a zöld fűszereket.
Ha megkentük,felcsavarjuk és összefonjuk. Még fél órát pihentetjük,majd tojássárgájával lekenjük. Megsütjük. Lehet 6 felé venni a tésztát és akkor két kisebb kalácsot készíteni. Vagy a másik feléből kifliket.
Tehát az előmelegített sütőbe rakjuk és kb.fél óra alatt 160 fokon megsütjük.Mint minden kelt tésztához , vizet most is rakhatunk egy kis tálba alá,a gőzképzès miatt.
Jó étvágyat hozzá!
Ha ízlett, próbáljátok ki a bagettet is.
http://andi-cuki.blogspot.com/2010/07/zoldfuszeres-csavart-bagett.html?m=1
2 megjegyzés:
Láátom! Ez igen!
Kipróba, biztos!!!
Tuti siker,megígérem.:-))
Megjegyzés küldése