Zöldfűszeres kalács.

>> 2009. június 1., hétfő

Ez a kalács nálunk most a kedvenc, húsvét óta. Akkor voltam egy TW-partin,ahol ezt készítették.
Változtattam a tésztáján,mert nem volt benn eredetileg sem tojás,sem joghurt,sem margarin,de azt gondoltam,talán nem árt bele. Limaránál láttam egy kifliben ilyesmi hozzávalókat. Szóval a sonkához és tojáshoz sem volt rossz, de a mai újkrumplifőzelékünket, fasírttal mindenképp megkoronázta.
A belevaló krémet úgy hagytam, ahogy volt, azon nem változtattam,de lehet bele más zöldfűszert is rakni.
Hozzávalók a tésztához:
2 dl tej,
3 dkg élesztő,
2 dl natúr joghurt,
1 ek . cukor,
5 dkg margarin,
1 tojássárgája,
1 ek. só,
kb. 50 dkg liszt.
A tejet felfuttatjuk az élesztővel, cukorral.
A többi hozzávalót is kimérjük, maid összedagasztjuk kb.10-15 percig. Megkelesztjük, háromszorosára.
Három felé osztjuk,téglalap alakúra nyújtjuk és egyesével megkenjük a következő hozzávalókból kikevert krémmel:
20 dkg vaj vagy margarin/szobahőmérsékletű/
1 evőkanál petrezselyem/szárított is jó/
1 ek. őrölt kapor
1 ek. metélőhagyma
ízlés szerint kicsi só
Ha megkentük,felcsavarjuk és összefonjuk.Még fél órát pihentetjük,majd tojássárgájával megkenjük. Megsütjük. Lehet 6 felé venni a tésztát és akkor két kisebb kalácsot készíteni.Vagy a másik feléből kifliket.
Tehát az előmelegített sütőbe rakjuk és takarékon kb.fél óra alatt megsütjük.Mint minden kelt tésztához ;vizet most is rakhatunk egy kis tálba alá,a gőzképződés miatt.
Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

Chef Viki 2009. szeptember 29. 21:05  

Láátom! Ez igen!

Kipróba, biztos!!!

Andi 2009. október 1. 21:45  

Tuti siker,megígérem.:-))

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP