Joghurtos torta
>> 2009. május 25., hétfő
A joghurtos tortám egy könnyű tavaszi-nyári nyári süti.Rengeteg módon lehet variálni.
A piskóta lehet kakaós,vagy sima,de a mákos és a diós is finom.Ízlés szerinA gyümölcsök választéka nyáron szintén bőséges.Valahol azt olvastam,hogyaz ilyen joghurtos-zselatinos cucchoz nem jó a kivi és az ananász,úgyhogy én ezeket még soha nem raktam.De raktam már barackot és meggyet és cseresznyét és szőlőt....
Szóval az alaprecept:
Hozzávalók:
Piskótához:
8 dkg liszt
8 dkg cukor
4 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
Feltét:
4 dl gyümölcslé
20-30 dkg gyümölcs
2 dl tej
1 db habpótlópor
1 nagy zselatin 20g
15 dkg cukor
4 dl natúr joghurt
Tetejére:
1 nagy zselatin .
4 dl gyümölcslé
díszítésnek tetszés szerint gyümölcs
Elkészítése: A piskótához külön felverjük a fehérjét a cukorral. Amikor már kemény hozzáadjuk a sárgáját, majd a lisztet is. Amíg sül addig felkockázzuk a gyümölcsöt. A joghurtot összekeverjük a cukorral és felmelegítjük a zselatinnal együtt míg az elolvad. Ne legyen meleg, csak langyos! Felverjük a habport a tejjel. A cukros-zselatinos joghurtba beleforgatjuk a gyümölcsöt, majd a tejszínhabot. Kibélelünk folpackkal egy formát vagy egy kisebb tepsit, belerakjuk a piskótát . Rásimítjuk a kihűlt piskótára a joghurtos krémet és hűtőbe rakjuk egy órára. Miután megdermedt, kidíszítjük gyümölccsel. A zselatint a gyümölcslével összemelegítjük. Ha már lehűlt és elkezd kocsonyásodni, rárakhatjuk a sütire.Kb.3 óra múlva már fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!
A piskóta lehet kakaós,vagy sima,de a mákos és a diós is finom.Ízlés szerinA gyümölcsök választéka nyáron szintén bőséges.Valahol azt olvastam,hogyaz ilyen joghurtos-zselatinos cucchoz nem jó a kivi és az ananász,úgyhogy én ezeket még soha nem raktam.De raktam már barackot és meggyet és cseresznyét és szőlőt....
Szóval az alaprecept:
Hozzávalók:
Piskótához:
8 dkg liszt
8 dkg cukor
4 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
Feltét:
4 dl gyümölcslé
20-30 dkg gyümölcs
2 dl tej
1 db habpótlópor
1 nagy zselatin 20g
15 dkg cukor
4 dl natúr joghurt
Tetejére:
1 nagy zselatin .
4 dl gyümölcslé
díszítésnek tetszés szerint gyümölcs
Elkészítése: A piskótához külön felverjük a fehérjét a cukorral. Amikor már kemény hozzáadjuk a sárgáját, majd a lisztet is. Amíg sül addig felkockázzuk a gyümölcsöt. A joghurtot összekeverjük a cukorral és felmelegítjük a zselatinnal együtt míg az elolvad. Ne legyen meleg, csak langyos! Felverjük a habport a tejjel. A cukros-zselatinos joghurtba beleforgatjuk a gyümölcsöt, majd a tejszínhabot. Kibélelünk folpackkal egy formát vagy egy kisebb tepsit, belerakjuk a piskótát . Rásimítjuk a kihűlt piskótára a joghurtos krémet és hűtőbe rakjuk egy órára. Miután megdermedt, kidíszítjük gyümölccsel. A zselatint a gyümölcslével összemelegítjük. Ha már lehűlt és elkezd kocsonyásodni, rárakhatjuk a sütire.Kb.3 óra múlva már fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!
2 megjegyzés:
Nagyon szép ez is:-)))
Köszönöm!Nagyon jól esik!Bár még tanulnom kell a fényképezést(is)!
Megjegyzés küldése