Túrós-narancsos piskótaalagút

>> 2011. szeptember 11., vasárnap

A télen eltett narancslekváromat szerettem volna felhasználni egy sütihez. Egy piskótatekercset kentem meg vele, amire még túrót is tettem, egy kis vajjal, cukorral elkeverve. Nagyon finomra sikeredett.
Hozzávalók a piskótához:
  • 6 tojás,
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • 2 kanál kakaóval,
  • kis sütőporral
A túrós krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15-20 dkg porcukor
  • 1-2 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
Tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó
  • 2-3 ek.olaj
Ezen kivűl:
  • narancslekvár
A tojásfehérjéket csipet sóval, apránként hozzáadagolt cukorral keményre verjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, ezzel is keverjük, majd a sütőporos, kakaós lisztet, részletekben, már óvatosabban adagoljuk hozzá. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe rakjuk, majd kb. 170 fokon, 10-12 perc alatt készre sütjük. A piskótát sütőpapírba csavarva, időnként ki-be gurgatva kihűtjük. Elkészítjük a túrós krémet. A vajat alaposan kikeverjük a cukrokkal, citromhéjával, majd a krémesre tört túrót is hozzáadjuk. A közben kihűlt piskótát megkenjük a narancslekvárral, a túrót is rátesszük, felcsavarjuk, majd a vízgőz felett, pár kanál olajjal felolvasztott csokival bevonjuk. Egy-két óra hűlés után szeleteljük.

2 megjegyzés:

Gerdi 2011. szeptember 12. 11:12  

Abban nem is kételkedem, hogy finomra sikeredett! Elég ránézni, aztán a hozzávalókat elolvasni...

Bianka 2011. szeptember 12. 15:20  

Nagyon-nagyon guszta

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP