Banános-vaníliás torta

>> 2011. november 3., csütörtök

Nálunk a banános sütiknek mindig szezonja van, nagyon szeretjük. Egy süteményben a banán vaníliapudinggal párosítva pedig szerintem olyan, mintha a puding is banános lenne.
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás,
5 kanál cukor,
5 kanál liszt,
1, 5 kanál cukrozatlan kakaópor,
1 kk. sütőpor
A piskóta megkenéséhez:
lekvár
Töltelékhez:
3-4 db banán,
2 főzős vaníliapuding,
6 dl tej,
6 kanál cukor,
2 dl tejszín, ízlés szerint 2-3 kanál porcukorral
1 vaníliás cukor
15 g HR. féle zselatin
A piskótához felverjük a tojások fehérjét kemény habbá a cukorral, majd a sárgáját is hozzákeverjük, s végül a sütőporos, kakaós lisztet is, már óvatosabban. Előmelegített, sütőpapírral bélelt, kb. 170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd rögtön feltekerjük. Míg kihűl, kétszer-háromszor ki-be tekergetjük, ettől ruganyos lesz, s nem fog majd eltörni. Ha kihűlt megkenjük(barack) lekvárral.
Felszeleteljük kevesebb, mint egy cm. vastagságúra. Folpackkal kibélelünk egy kb.25 cm. átmérőjű gömbölyű tálat, s a tekercsekkel kirakosgatjuk. Hagyjunk a tetejére is, ami majd az alja lesz! Kicsit most is megkenjük lekvárral, így biztosabban hozzátapad majd a krémhez. Elkészítjük a tölteléket.
A vaníliapudingot felfőzzük a cukrokkal, tejjel, lassú tűzön, habverővel folyamatosan kevergetve. A zselatint is hozzákeverjük. Ahogy összeforrt, le is kapcsoljuk. Míg hűl, felverjük a tejszínt, felszeleteljük a banánt. Összevegyítjük a tejszínhabot, s a langyosra hűlt vaníliapudingot. Öntünk egy keveset az tál aljára rakott piskótákra, majd rakunk egy sor banánt. Öntünk megint, s megint rakunk banánt, s megint krém következik. A krém ne legyen már meleg, mert akkor elsüllyednek a banánok. Végül a maradék piskótatekercsekkel fedjük be a vaníliás-habos krémünket. Hűtőbe tesszük. Egy éjszaka,de minimum 4-5 óra dermedés után kiborítjuk egy lapos tálcára, vagy tányérra, s szeletelhető. Esetleg tejszínnel, banánnal még díszíthető.










6 megjegyzés:

Vicuska 2011. november 3. 16:24  

A banános krém íze nagyon tetszik!

Petra 2011. november 3. 18:59  

Hű, de jól hangzik. Nagyon guszta. :)

Hankka 2011. november 3. 20:35  

Nagyon finom lehet, a banán és a vanília együtt!

Gizi 2011. november 3. 21:32  

Nagyon finom lehet, én is szeretem a banánt, de valahogy a süteményekből eddig kimaradt. Most pótolni fogom.:)

Roza 2011. november 5. 10:56  

Nagyon ötletes a formája is:)

Tücsök Bogár 2011. december 31. 11:04  

Békés Boldog Új Évet kívánok! :)

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP