Mézes puszedli

>> 2015. november 15., vasárnap




Készítettem már puszedlit; a mamám félét, az is finom volt,  az diós volt. De, ha nincs az ember lányának túl sok diója, akkor ez a puszedli remek választás.
Itt találtam, s már harmadszor készítem, pár héten belül. Egyszerűen nem tudjuk megunni.
A recept úgy jó, ahogy van, csak annyit változtattam, hogy egy kicsivel több fűszert tettem bele.
De ez lehet az én fűszerem hibája.

Hozzávalók:

3 tojás sárgája
1 egész tojás
15 dkg porcukor
3 tk. mézeskalács fűszerkeverék
4 ek. tejföl
25 dkg méz
5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
60 dkg liszt
2 tk. szódabikarbóna

Máz:
3 tojás fehérje
25 dkg cukor
vagy
20 dkg csoki
2 evőkanál olaj

Összekeverjük a tojásokat a porcukorral. A mézet és a zsírt, vagy vajat, összemelegítjük. Hozzákeverjük a  tojásos cukorhoz, majd hozzákeverjük mézesfűszereverékert és a tejfölt is.A lisztet alaposan elkeverjük a szódabikarbónával, majd ráöntjük a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverjük. Betesszük egy tálba, vagy zacskóba és éjszakára  és hűtőbe tesszük. Egy kissé ragacsos egyébként.
Másnap vizes kézzel kisebb diónyi golyókat formázunk belőle.  Sütőpapírral bélelt tepsire tessük őket, egymástól kellő távolságra ( meg fognak nőni),  majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütjük.
Míg sülnek, a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verjük. A kisült puszedliket még forrón a mázba mártjuk, vagy egy másik módszer szerint visszatesszük  a sütőbe 100 fokra, kb. 5 percre. De vigyázzunk, ne süljön túl!
(Rózsaszínszerető kislányoknál lehet szinezni is a mázat.:-))
Lehet csokimázzal is diszíteni, amihez a csokit gőz felett megolvasztjuk, olajat teszünk hozzá, bekenjük a puszedliket és tetszés szerint diszítjük. Vonalazzuk fehércsokival, vagy megszórjuk színes cukorral.
 
 


0 megjegyzés:

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP