Csokis toboztorta

>> 2019. január 5., szombat

Nagyon megtetszett a torta, de dióm nem volt itthon, így èn csokival vontam be az eredeti diószemek helyett. Nagyon finom lett így is.

Hozzávalók a külső borítóréteghez:
30 dkg puha gesztenyemassza
10 dkg darált keksz
25 dkg puha vaj
0,5 deci rum

Hozzávalók a töltelékhez:
20 dkg darált keksz
10 dkg Deluxe Nuss-Nougat-Creme
(Lidl)- nálam Nutella
5 dkg baracklekvár
0,5 deci rum
Kb 1 deci tej, az összegyúrásához

Hozzávalók a díszítéshez:( eredetileg)
Kb. 40 dkg feles dióbél
Ez helyett nálam :
10 dkg csoki
2 evőkanál ètolaj.
 A töltelèkhez az összes hozzávalót egy tálba kimérjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon, és formálható legyen.
Kialakítunk belőleegykönnycsepp formát vagy akár egy rudat ès tegyük  a hűtőbe fèl órára.
Míg dermed a töltelék, készítsük el a külső borítóréteget.
Mèrjünk  ki minden hozzávalót egy tálba és egy gépi habverővel habosítsuk jól fel.

Toboztorta, kialakítása :
Vizezzük be a munkafelületet, és a kezünkkel nyomkodjuk le és kb. dupla méretű formát alakítsunk ki mint amilyen a töltelékünk.
Hozzuk elő a hűtőből a tölteléket és tegyük a közepére.
Vizes kézzel a kilátszó réteget borítsuk rá a töltelékre és kenjük el rajta.
Vegyünk elő egy torta tányért, és szórjuk meg darált keksszel.
Vizezzük be ismét a kezünket és emeljük fel a kialakított tortát, ès a tetejével lefelé rakjuk rá a tányérra, majd ismét simítsuk el vizes kézzel rajta a külső réteget, és alakítsuk ki a végleges toboz formánkat.
Legvégül rakjuk rá egymás mellé, a fél dióbeleket.
Vagy vonjuk be csokival.
Hűtőbe dermesztjük kb. 1-2 órát, hogy szépen szeletelhető legyen.

Recept forrás:
http://bibimoni.blogspot.com/2014/11/toboztorta.html?m=1




0 megjegyzés:

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP