Csokis rakott túrós rétes
>> 2011. március 7., hétfő
Még a múlt havi Nők Lapja Konyhából néztem ki a rakott rétes receptet, merthogy szeretjük a csokit is, meg a túrót is. Együtt meg azt gondoltam, hogy majd túró-rudis hatása lesz. Nem lett az, mivel inkább a csoki dominált benn jobban, kicsit elnyomva a túrós részt, pedig az sem volt kevés. Mindenesetre nem maradt egy szem sem.:-)
Hozzávalók:
1 csomag réteslap(6 db.-os)
A túrós töltelékhez:
75 dkg túró
3 evőkanál búzadara,
12 dkg porcukor (nálunk 15)
1 tojás,
2 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja
A csokikrémhez:
8 dl tej,
2 csomag csokoládés puding,
15 dkg cukor,
4 dkg kakaópor,
20 dkg étcsoki (nálunk fele tej)
Kenéshez:
olaj
Először a túró-töltelék hozzávalóit készítjük el. Összedolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megduzzadjon. A csokikrémhez összefőzzük a tejjel a pudingot, kakaóport, cukrot, folyamatosan kevergetve. Ha összefőtt, levesszük a tűzről, s a csokit is elkeverjük benn, míg teljesen el nem olvad. A réteslapot kettévágjuk, így 12 keskenyebb csíkot kapunk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, belehelyezünk egy lapot, majd olajjal megkenjük, s még egy, vagy tetszés szerint még két lapot teszünk rá, mindegyiket beolajozva. Rátesszük a csokis krém első felét. Megint ráteszünk 2 vagy 3 réteslapot, amiket szintén megkenünk olajjal, majd ráhelyezzük a túrós töltelék felét. Következnek megint a réteslapok, olajjal megkenve, s a maradék csokis krém. Azután megint réteslapok, s a maradék túrós krém. A legfelső réteslapokat miután megkentük olajjal, megszurkáljuk hústüvel, vagy villával, hogy a gőz majd kijöhessen. 200 fokos előmelegített sütőben kezdjük el sütni, 10 percig, majd lejjebb vesszük a hőfokot 170 fokra, s így sütjük még kb. 20 percig. Langyosra hűtve, porcukorral meghintve tálaljuk.
5 megjegyzés:
Ha a csoki dominál benne, ott baj nem lehet :-)
Csorog a nyálam érte :)
Andi,nagyon finom lehet,nagyon guszták lettek!:-)
Nagyon guszta!!! Pont kedvemre való lett volna, jó csokoládésan.:)
Köszi csajok mindenkinek!:-))
Megjegyzés küldése