Epres torta
>> 2012. június 6., szerda
Szerencsére terem nálunk eper, ezért most a múltkori sütit egy házi-rémsajtos-zselatinos változatban, eperrel próbáltam ki. A házi krémsajt módszert még Wise Ladynél láttam.
Hozzávalók a piskótához:
3 tojás,
3 kanál cukor,
3 kanál liszt,
1 kávéskanál sütőpor
A krém hozzávalói:
1 (vanília-vagy eper) főzős pudingpor,
kb. 3 kanál cukor,
1 vaníliás cukor,
10 dg vaj,
10 dg porcukor,
1 kis tejföl lecsepegtetve,már előző nap a'la Wise Lady( kb. 1,4 dl)
Tetejére:
kb. 20 dkg eper
4 dl gyümölcslé,
1 H.R. féle zselatin
+9db babapiskóta (elhagyható)
Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, s a sütőt előmelegítjük. Felverjük a tojások fehérjét az apránként hozzáadott cukorral, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is.170 fokos sütőben kb.10 perc alatt készre sütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha már nem meleg, visszatesszük a formába. A zselatint felmelegítjük a 4 dl gyümölcslével, s míg a pudingot felfőzzük, kihűtjük, ez is kihűl. Felfőzzük a pudingot a tejjel, cukrokkal, s ahogy összefőtt, lekapcsoljuk. Hozzákeverjük a házi krémsajtot, lehűtjük. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingos-házi sajtos krémet. A piskótára kenjük. Tetejét, esetleg oldalát kirakosgatjuk tetszés szerint a babapiskótákkal, szeletelt eperdarabokkal. A dermedő zselatint ráöntjük, majd hűtőbe rakva pár óra dermedés után szeletelhető.
4 megjegyzés:
Hű, de jól néz ki! Ez alapján csak finom lehet!
Igazán finom lehet! Gyönyörű lett!
Köszönöm, igen, tényleg finom. Volt.:-))
ezt én is szeretném elkészíteni:D
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/
Megjegyzés küldése