Krumplis pogácsa
>> 2012. augusztus 6., hétfő
Tudom, tudom, senkinek nincs kedve bekapcsolni a sütőt ilyen melegben, de ha valaki mondjuk gulyáslevest főz, esetleg strandra indul; ez a pogácsa mindkét esetben kitűnő társnak bizonyul.:-) S másnap is friss, puha.
Hozzávalók:
50 dkg főtt krumpli
kb.60 dkg liszt,
1,5 kanál só,
2 tojás sárgája,
15 dkg zsír,(vagy margarin)
1 nagy doboz tejföl,
1 dl tej,
5 dkg élesztő,
1 ek. cukor,
Tetejére:
1 tojás
köménymag,
szezámmag,
reszelt sajt
Először a krumplit főzzük meg héjában, összetörjük, langyosra hűtjük. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Lisztet annyit tegyünk, hogy ne ragadjon a tészta, de rugalmas, puha tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük, kb.45-50 perc alatt. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét berácsozzuk, pihentetjük 15 percig megint. Tojással megkenjük, tetszőleges hozzávalóval megszórjuk, s előmelegített, kb 180 fokos, sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók:
50 dkg főtt krumpli
kb.60 dkg liszt,
1,5 kanál só,
2 tojás sárgája,
15 dkg zsír,(vagy margarin)
1 nagy doboz tejföl,
1 dl tej,
5 dkg élesztő,
1 ek. cukor,
Tetejére:
1 tojás
köménymag,
szezámmag,
reszelt sajt
Először a krumplit főzzük meg héjában, összetörjük, langyosra hűtjük. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Lisztet annyit tegyünk, hogy ne ragadjon a tészta, de rugalmas, puha tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük, kb.45-50 perc alatt. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét berácsozzuk, pihentetjük 15 percig megint. Tojással megkenjük, tetszőleges hozzávalóval megszórjuk, s előmelegített, kb 180 fokos, sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
1 megjegyzés:
tetszik a blogod. feliratkoztam. http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/ puszillak.
Megjegyzés küldése