A süti nem új, de a formája mindenképp. Legalábbis nálam. Kipróbáltam, mükődik-e a kuglóf-formában is-e a rókafarok. Őzgerincben azért jobban látszik a rókafarok formája, de ajándéknak ez a forma talán ideálisabb.:-)
Hozzávalók egy kisebb kuglóf, s egy őzgerincformához.
- 4 tojás,
- 30 dkg liszt,
- 30 dkg cukor,
- 25 dkg Rama,
- 2 dl tejföl,
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 1 csomag puncspudingpor,
- 2 evőkanál kakaó
Tetejére:
- 15 dkg csokibevonó,
- 3 ek. étolaj,
- esteleg színes tortadara
Kivajazunk, kilisztezünk egy kisebb kuglóf, s egy őzgerincformát. Illetve tetszés szerint akár két kisebb kuglóf-formát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Felverjük a tojásfehérjéket apránként hozzáadagolt 4 evőkanál cukorral. Kikeverjük a margarint, a maradék cukrot, a tojássárgájákat alaposan. Hozzáadjuk a tejfölt is.Összevegyítjük a többi hozzávalóval úgy, hogy felváltva adagoljuk a sütőporos lisztet, s a felvert tojásfehérjéket a cukros-margarinos-tojássárgájás krémhez. Háromfelé vesszük a tésztát. Az egyikhez a vaníliás pudingport keverjük, a másikhoz a puncsosat, a harmadikhoz a kakaót.Ha nagyon sűrű a tészta, kis tejjel lehet lazítani. A két formába elosztjuk úgy a tésztát, hogy mindegyikbe alulra a vaníliás, középre a kakaós, felülre a puncsos tészta kerüljön. (Ha valaki szeretne, lehet a sütit gazdagítani darabolt mandulával, apróra vágott aszalt gyümölccsel, de enélkül is finom.)Mikor feljön a tészta, lejjebb vesszük a hőfokot, s készre sütjük. Ha égne a teteje, de még belül nyers, alufóliával takarjuk le. Összesen kb. 40 perc alatt kész. Kicsit hűljön, úgy borítsuk ki a formákból!
Kihűlés után gőz felett olvasztott, olajjal elkevert csokival bevonjuk, tetejét tortadarával megszórhatjuk.
2 megjegyzés:
Nekem nagyon tetszik a formája és a mintázata is. Nagyon finom lehet, unokáim imádnák!:))
Köszi! Mindent a gyerekekért, ne habozz elkészíteni.:-))
Megjegyzés küldése