Diós kifli-dédi módra

>> 2012. december 20., csütörtök


Csodakifli néven szerepelt a nagymamám receptjei közt ez a kifli, de nem sikerült annyira "csodás"-ra, mint amilyen az övé mindig volt,;ezért maradt a diós kifli név. Viszont az uram szerint azért nagyon megközelíti az övét. Dédi sem volt vele mindig elégedett, de azért mit nem adnék, ha az ő nem annyira sikerültjét ehetném...
Hozzávalók a tésztához:
16 dkg zsír,
50 dkg liszt,
2 dl tejföl,
4 tojássárgája,
kevés só
Hozzávalók a töltelékhez:
4 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
25 dkg dió,
1 citrom héja, leve

Az anyagokat 6 dkg zsír kivételével összegyúrjuk. 4 felé vesszük. Kisodorjuk, megkenjük mindegyiket olvasztott zsírral, s feltekerjük bejgliszerűen, majd a két szélét is ráhajtjuk a tetejére.
Hűtőbe tesszük 2 órára. Ezt a kisodrós, megkenős, feltekerős műveletet még kétszer elvégezzük, de harmadszorra már csak jó szorosan feltekerjük, s megint hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét felverjük habnak a cukorral, majd belekeverjük a citrom héját, s levét is.
A tésztákat feldaraboljuk, kb. 10-10 csigára mindegyiket. Élére állítjuk, úgy nyújtunk rajta, majd  a tölteléket is ráetesszük. Felcsavarjuk kifliszerűen,  sütőpapírral bélelt tepsikbe tesszük, s előmelegített sütőben, kb. 160 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.

0 megjegyzés:

Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP