Vaníliapudingos-őszibarackos pite

>> 2011. augusztus 3., szerda

Szintén Nők Lapja Konyha, s ugyancsak Papp Emese receptje. Egy nagyon finom vaníliás-krémes pitére esett most a választásom. Igaz, enyhén tovább sütöttem, mint kellett volna, de így is élvezhető volt.:-)
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg Rama sütőmargarin
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
1 tojás
(nálam még egy kanál tejföl)
A töltelékhez
5 dl tej
10 dkg cukor
1,5 csomag főzös vaníliás pudingpor
4-5 szem öszibarack
A tésztához a lisztet, a porcukrot és a sütőport egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és elmorzsoljuk a lisztes résszel. A tojást is hozzáadjuk, összegyúrjuk. Tejfölt is adtam hozzá, így könnyebben összegyúrható. A tészta nagyobb részét; kb. 2 harmadát. nagy lyukú reszelőn a pitesütőnk aljába reszeljük, majd eligazítjuk, s nyomkodjuk úgy, hogy az olodalára is jusson. Hűtőbe tesszük egy félórára, a megmaradt tésztával együtt, amit majd a tetejére reszelünk.
A pudingport összekeverjük a tejjel, cukorral, s kis lángon összefőzzük. Kihűtjük, esetleg egy tálcán, hogy hamarabb hüljön. Ha kihűlt, a tésztánkra öntjük, majd a barackokat nagyobb cikkekre vágva, legyezőszerűen a tetejére helyezzük. Ráreszeljük a maradék tésztát, s aranybarnára sütjük.





Vavyan Fable

"Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják."

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP